Openoffice-boom i fjor

Openoffice-boom i fjor

Over en halv million lastet ned Openoffice på norsk i fjor. Det er 67 prosents økning og klar ny rekord.

Stadig flere norsktalende tester ut Openoffice. I fjor klarte den frie kontorprogrampakken 501.000 nedlastinger, en oppgang fra 300.000 året før, skriver stiftelsen «Åpne kontorprogram på norsk» i en pressemelding.

Særlig mot tampen av året tok det seg opp. Tallet lå på temmelig nøyaktig 50.000 i august, og krabbet seg opp til en topp i oktober, da over 70.000 lastet ned programpakken. Pakken holdt koken i november, men falt tilbake til augustnivå i desember,

Tallet 501.000 baserer seg på antall nedlastede Openoffice-pakker på bokmål og nynorsk.

Kan være enda høyere

Dette betyr at det reelle tallet brukere i Norge imidlertid kan være enda høyere ettersom mange minibærbare med Linux har Openoffice vedlagt ved kjøp.

I tillegg er det mange skoler og bedrifter som laster ned én versjon, for så å distribuere lokalt. Dette er heller ikke telt med.

Det er heller ikke tatt høyde for øvrige folk som har installert Linux hvor programpakken ligger innbakt eller norsktalende folk som bevisst har valgt engelskversjonen.

Kjapp spredning i verden

Det er registrert rundt 30 millioner nedlastinger av Openoffice 3.0 snaue tre måneder etter at pakken ble lansert.

Andelen nedlastinger med nynorsk har aldri gått over 10.000, men nærmet seg i stormåneden oktober, da andelen nynorsknedlastinger tilsynelatende sørget for å gjøre at oktober passerte november i det totale antall norskspråklige nedlastinger.

Åpne Standarder