Applauderer Microsoft

Applauderer Microsoft

Thomas Næss og Christian Nordve i Trend Micro mener det bare er bra at Microsoft øker sikkerheten i Windows Vista. Selv er de klare med en ny sikkerhetspakke for smb-markedet.

Mandag lanserte Trend Micro sin nye InterScan VirusWall 6.0, en sikkerhetspakke for små og mellomstore virksomheter som kombinerer mange funksjoner på gateway-nivå. Lanseringen var en såkalt myk lansering, der produktet allerede var tilgjengelig på markedet i april.

- Gateway-løsninger som denne er baby-en til vår teknologiske direktør, Eva Chen. Hun ønsker at sikkerhetsløsninger gjør jobben i gateway-en, før problemene kommer inn i virksomhetens nettverk. Nå har vi samlet mange av disse sikkerhetsløsningene i en pakke, sier norgessjef Thomas Ludvik Næss til Computerworld.no.

Alt fra en leverandør

Programvarepakken vil senere i år følges opp av en ny boksløsning, og er også tilgjenggig som innstikksmodul på Cisco ASA. Selv om andre selskaper tilbyr lignende funksjonalitet, mener Næss at Trend Micro er den eneste som kan levere alt fra egen teknologi.

- Vi ser mange løsninger som er på høyden med denne pakken, men da har en leverandør plukket sammen med løsing med lisenser fra ulike andre bedrifter. Det betyr at hvis det skjer noe med en av disse underleverandørene, eller med lisensavtalene, det vil gå ut over kundene. InterScan VirusWall 6.0 gir all funksjonalitet fra Trend Micro, sier Næss.

Utvider Gateway-konseptet

Pakken gir en lang rekke muligheter for å kontrollere webtrafikken inn og ut av virksomheter, enten man er 25 eller 2.500 brukere. Løsningen ordner det meste av virus, phishing, spionvare og andre problemer på  epost-, http- og ftp-nivå. ISV 6.0 regulerer ikke bare trusler utenfra, men kan også hindre at følsom informasjon forsvinner ut av virksomheten.

- Det er mulig å stoppe utgående epost som inneholder visse ord. Vi har også en lang liste med spesifiserte innholdssider, som gaming og gambling, som kan lukes ut av inngående trafikk. Dermed kan en arbeidsgiver stoppe ansatte fra å bruke mye tid på nettet, uten at de behøver å gå inn i enkeltilfeller med trusler om oppsigelse, sier Næss.

ISV 6.0 har også funksjonalitet for å holde klientene ute av botnet, slik at de ikke blir zombie-pcer som brukes av andre. Innkommende epost kan filtreres for spam på ulike områder. Administrasjonen gjør det mulig at helsevirksomheter kan tillate helseinformasjon, selv om det er spam.

- Denne løsninger gir brukerne selv anledning til å bestemme hvordan de vil ha det. Pakken inkluderer alt, bortsett fra en brannmur. De fleste virksomheter har allerede en brannmur, og vil ikke erstatte den, sier Næss.

Frykter spionvare, ikke Microsoft

Trusselbilde for nettbrukere har ikke blitt mindre i det siste, til tross for at det har dukket opp mange gode sikkerhetsløsninger.

- Jeg mener at fremdeles de fleste undervurderer faren med spionprogrammer, sier Christian Nordve, produktsjef i selskapet.

Verken Nordve eller Næss er derfor særlig skremt av at Microsoft nå integrerer bedre sikkerhetsløsninger i sitt nye operativsystem Vista.

- Vi applauderer Microsoft. Det er sikkert noen i sikkerhetsbransjen som synes dette er ubehagelig, men jeg mener truslene er såpass store at det er mer enn nok å gjøre for Trend Micro, og andre nisjeleverandører, til å ha et godt liv ved siden av Microsoft.

Det er bra for brukerne at et slik stort selskap, som er så dårlig på sikkerhet, endelig kommer med en løsning. Da kan vi konsentrere oss på det vi er best på, sier Nordve. 

Mer informasjon om Interscan Viruswall 6.0 finner du her (på engelsk)