Apple bekrefter iPhone-event

Apple bekrefter iPhone-event

Apple har sendt ut innbydelser til en pressekonferanse den 4. oktober hvor de vil "snakke iPhone".

Da er det endelig klart: Apple kommer til å avholde en pressekonferanse neste tirsdag, den 4. oktober, i sitt hovedkvarter Cupertino i California. Temaet er iPhone.

Arrangementet går av stabelen klokken 19.00 norsk tid. Invitasjonene til arrangementet ble sendt til utvalgt presse, deriblant Macworld i USA, tirsdag ettermiddag.

Som med de fleste presseinvitasjonene fra Apple, er detaljene få.

Invitasjonen består av fire ikoner for kjente iPhone-apper: Kalender-ikonet viser datoen, 4. oktober, mens klokke-ikonet viser når arrangementet skal avholdes, klokken 10.00 på morgenen lokal Cupertino-tid. Kartet viser Apples Cupertino-hovedkvarter, og til slutt har vi telefon-appen, som har ett ubesvart anrop.

Hva skal det snakkes om?

Så hva kan vi vente oss i neste uke? Apple har allerede forhåndsvist iOS 5 - den neste store versjonen av operativsystemet til iPhone og iPad - på sin Worldwide Developers Conference i juni, og sa da at oppdatering ville slippes til høsten.

iCloud, selskapets kommende skytjeneste, ble også vist frem på utviklermessen, og tidligere Apple-sjef Steve Jobs sa da at tjenesten ville komme sammen med iOS 5.

Det største spørsmålet er rettet mot lanseringen av nestegenerasjons iPhone. Etter å ha droppet sin tradisjonelle sommerlansering, forventer mange at Apple kommer med en helt ny iPhone - eller kanskje to - på pressekonferansen. Av invitasjonen å dømme kan telefon-appen med det ene ubesvarte anropet bety at vi bare får se én modell.

Siste nytt på ryktebørsen er for øvrig at Apple har utviklet et nytt system for stemmestyring og talegjenkjenning for iPhone kalt Assistant. At Apple bruker frasen "Let's talk iPhone", kan tyde på at det er hold i ryktene.