Apple bekrefter: Nå kommer Lion

Apple bekrefter: Nå kommer Lion

Snart kan alle laste ned OS X 10.7 fra Mac App Store.

Da var katten endelig ute av sekken:

Det var i forbindelse med at Apple presenterte sin kvartalsrapport, at finansdirektør Peter Oppenheimer avslørte at deres nye operativsystem til Mac ville debutere på Mac App Store onsdag 20. juli.

Nøyaktig klokkeslett er ikke kjent, men utenom de sedvanlige pressekonferansene på kveldstid pleier vanligvis nye produkter å komme klokken 14.30 norsk tid.

OS X Lion (10.7) vil koste 209 kroner, og vil kun være tilgjengelig som en nedlasting på 4GB fra App Store for Mac.

Det gjenstår å se om Apple har noen andre nyheter på lur i forbindelse med dagens Lion-lansering. Ifølge ryktene kommer oppdaterte modeller av MacBook Air.

250 nyheter

Lion er den åttende store versjonen av Apples Mac-operativsystem OS X, og bringer en rekke nye funksjoner til Mac, blant annet et nytt verktøy for administrering av vinduer kalt Mission Control, en program-organiserer kalt Launchpad, fullskjerm-modus for applikasjoner, Autoarkivering og Versjoner for enklere filhåndtering, AirDrop for lokal fildeling, samt en haug med oppdateringer til eksisterende Apple-applikasjoner.

Lion vil som nevnt bli tilgjengelig onsdag eksklusivt fra Mac App Store for brukere med OS X 10.6.6 eller senere og med Core 2 Duo-systemer eller nyere. Brukere av Intel-Mac-er med Core Solo- eller Core Duo-prosessorer, vil ikke kunne installere Lion.

Oppdater deg på OS X Lion og les våre artikler om hvordan operativsystemet blir samt hvordan du kan forberede Mac-en din på oppdateringen (se linker under). Vi kommer selvsagt til å følge lanseringen utover uken. Følg med!