Apple Campus 2 hos bygningsrådet

Apple Campus 2 hos bygningsrådet

Se nye bilder og video fra Apples nye moderskip.

Du har kanskje fått med deg Apples nye hovedkvarter formet som en ring - populært kalt moderskipet.

Noe av det siste Apples grunnlegger og tidligere toppsjef Steve Jobs gjorde var å presentere planene for et nytt hovedkontor for Apple for Cupertinos planetat.

I mellomtiden har Jobs gått bort, men prosjektet skrider frem. Som et ledd i prosessen med å få prosjektet godkjent hos de lokale myndighetene har Apple nå presentert status og fremdrift med oppdaterte bilder, modell og en egen presentasjon i beste Apple-stil.

Dette er en anledning til å se nye bilder fra bygget og en flott presentasjon. Hvis man er veldig interessert i byplanlegging, kan man faktisk se et opptak fra hele det nesten tre timer lange møtet også.

I beste Apple-tradisjon satser man høyt, også på designen av byggene sine. Her skal alle Apples kontor-ansatte samles på én campus, det vil si det samme området. De fleste vil holde til i det ringformede hovedbygget, som ligger i en stor park. Apple tenker at all strøm for anlegget skal genereres lokalt på fornybare kilder, blant annet ved hjelp av solenergi.

Som en kuriositet nevnes det at dette nye området ikke er langt unna 1 Infinite Loop, der Apple er idag, på en tomt som tidligere huset hovedkontoret til Hewlett-Packard - som har skalert ned drastisk i den såkalte post-pc-epoken.

Byggene på campusen tegnes av den verdenskjente britiske arkitekten Sir Norman Foster, kjent blant annet fra Agurk-skyskraperen i London City. Prosjektet vil bli realisert i løpet av en 32 måneders periode - slik at presentasjonen av iPhone 7 kan finne sted i Apples nye hjem i 2017.

Se en kort YouTube-presentasjon nedenfor - eller følg denne linken for hele seansen (start cirka ved 8 minutter). Du kan se flere bilder fra modellene og en egen video av denne ved å følge denne linken .

Via Silicon Valley