Apple dropper Macworld Expo

Apple dropper Macworld Expo

Apple dropper Macworld Expo og Steve Jobs dropper åpningstalen.

Apple overrasker med to viktige avlysninger: Apple-sjef Steve Jobs vil ikke holde åpningstalen på Macworld Expo 2009 i San Francisco, og det blir dessuten den siste Macworld-messen som Apple vil være med på.

Helseproblemer?

Kunngjøringen fra Apple har bidratt til å sette nye fart i spekulasjonene omkring helsen til Steve Jobs. Han har tidligere vært rammet av kreft i bukspyttkjertelen, men har gjennomgått vellykket behandling. Spørsmålet om tilbakefall har imidlertid vært en gjenganger som spekulasjon i mediene i flere år.

Ut av mange messer

Den andre meldingen, om at Apple dropper Macworld Expo-messen, er neppe noen overraskelse. Apple har kuttet ut en rekke messer og konferanser i senere år, for eksempel Macworld-messen i New York (som tidligere ble arrangert i Boston), Macworld-messen i Tokyo og Apple Expo-messen i Paris. I tillegg har Apple trukket seg fra den profesjonelle film- og videokonferansen NAB.

Det er rimelig å tro at beslutningen betyr slutten for den siste av de store Macworld Expo-messene. Arrangørene har hatt problemer med å holde på tredjepartsutstillerne i senere år, og det er ikke lenger enn 14 dager siden Adobe sendte ut melding om at selskapet dropper Macworld Expo i 2009.

Neste års Macworld Expo går av stabelen fra 5. til 9. januar.