Apple-fall etter leveranseproblemer

Apple-fall etter leveranseproblemer

Etter at Apple solgte unna første forsyning med Iphone 5, falt verdien av selskapet.

Apple-sjef Tim Cook kunngjorde i går i en pressemelding at selskapet har solgt fem millioner Iphone 5 på de tre første salgsdagene. Dette skuffet imidlertid en del analytikere som hadde spådd et salg på åtte millioner enheter i samme periode.

- Etterspørselen etter Iphone 5 har vært utrolig, og vi jobber hardt for å prøve å få flere enheter ut til våre kunder som ønsker den så raskt som mulig, sier Tim Cook i meldingen.

Mer populær enn 4s

Da Iphone 4s ble lansert i fjor solgte modellen fire millioner enheter i løpet av de første tre dagene. Apple opplyser at de i år har solgt ut hele den første forsendelsen av Iphone 5, noe som ifølge Wall Street Journal ikke har skjedd før.

Mangelen på Iphone 5 har ført til at enkelte analytikere stiller spørsmålstegn med Apples produksjonskapasitet og om selskapet kan møte forventningene.

- Med mindre Apple utvider sin produksjonskapasitet, kan vi her se hvor mange enheter selskapet kan levere maksimalt under dagens forhold, sier Tom Dinges, analytiker i IHS iSupply til Wall Street Journal.

Ifølge ham må Apple å opprettholde en produksjonskapasitet på en halv million enheter per dag for å møte analytikernes forventninger på 50 millioner solgte enheter i fjerde kvartal.

Gleder seg til jul

Shaw Wu hos analyseselskapet Sterne Agee er imidlertid ikke spesielt bekymret. Hans fokus er på fjerde kvartal som helhet, da Apple typisk kommer sterkt tilbake når det nærmer seg jul.

- Det spiller ingen rolle hvor mange Iphone Apple selger på et par dager, det utgjør jo bare en brøkdel av det totale salget, sier Shaw Wu til Wall Street Journal.

Apples aksjer falt mandag med 1,3 prosent og endte på 690,79 dollar.