Apple fikser sikkerhetsoppdatering

Apple fikser sikkerhetsoppdatering

Sikkerhetsoppdatering til Snow Leopard gjorde eldre Mac-programmer ubrukelige.

Det var i forrige uke at Apple slapp en sikkerhetsoppdatering for Snow Leopard, altså den forrige store versjonen av OS X.

Kort tid etter lanseringen meldte imidlertid brukere av programmene AppleWorks og Office 2004 at de ikke lenger kunne skrive ut dokumenter etter at de hadde kjørt oppdateringen, Sikkerhetsoppdatering 2012-001, på sine Mac-er med Snow Leopard installert.

Rosetta-krøll

Ifølge Macworld Sverige viste det seg at oppdateringen hadde ødelagt for de aller fleste programmer som er skrevet for eldre PowerPC-maskiner. Ikke bare omfatter det AppleWorks og Office 2004, men eldre versjoner av Adobe Photoshop, Filemaker, Freehand, QuickWorks og så videre.

Fremdeles er det mange som bruker Snow Leopard, ettersom det i Lion ikke er mulig å kjøre eldre PowerPC-programmer. Apple fjernet nemlig Rosetta-støtte i OS X 10.7. Og Rosetta er Apples emuleringsprogramvare for PowerPC.

Heldigvis har Apple sluppet versjon 1.1 av Sikkerhetsoppdatering 2012-001, ifølge våre svenske kolleger, og denne skal gjøre at programmene funker igjen. For å laste ned oppdateringen, start den innebygde programoppdateringen fra Apple-menyen øverst til venstre.

Snow Leopard-sikkerhetsoppdateringen kom samtidig med en ny oppdatering til Lion. Også denne oppdateringen skal det ha vært feil med.

Les mer:

Problemer med OS X 10.7.3