Apple godkjenner Spotify

Apple godkjenner Spotify

Nå kommer den populære musikktjenesten også til iPhone.

Det som ingen trodde skulle bli virkelighet, er nå et faktum: Apple har godkjent Spotify for iPhone. Programmet kommer til å bli tilgjengelig i App Store i løpet av kort tid.

- Vi er ikke overrasket, men vi er veldig begeistret. Vi har hatt en god dialog med Apple fra første dag, forteller Spotify-gründer Daniel Ek til BBC News.

Apple overrasker

De færreste trodde på forhånd at Spotify på iPhone skulle bli en realitet. Delvis fordi Apple nylig avviste Google Voice fordi den "dupliserte eksisterende iPhone-funksjoner" og delvis fordi Spotify ville kunne bli en alvorlig konkurrent til iTunes Store.

De siste ukene har det dessuten gått rykter om at applikasjonen, som ble levert inn til godkjenning i juli, hadde fått avslag på søknaden.

Krever månedsavgift

Det er en liten "hake" ved iPhone-Spotify. For å kunne bruke den må du ha en såkalt premium-konto. Dette koster 99 kroner i måneden eller 1188 kroner om du betaler hele årsavgiften på forhånd. Selve applikasjonen vil være gratis å laste ned.

Spotify finnes også i en gratis reklamefinansiert versjon. Nylig ble det kjent at Spotify sliter med å tjene penger. Bare 0,7 prosent av de totalt 6 millioner brukerne har valgt å gå for en premium-løsning, ifølge The Economist. Spotify håper nå at iPhone-versjonen av tjenesten vil føre til et skred av nye betalende kunder.

Med Spotify på iPhone vil du kunne streame musikk til telefonen selv om du ikke er tilkoblet internett. Vil du se hvordan applikasjonen fungerer kan du ta en titt på denne instruksjonsvideoen.