Apple har mer cash enn USA

Apple har mer cash enn USA

Mens USA sliter med budsjettunderskudd i milliardklassen, har Apple mer penger på bok enn noensinne.

Mens USA og Barack Obama sliter med å få endene til å møtes, fortsetter pengene å renne inn i Apples allerede velfylte kasse. De siste tallene fra amerikanske finansmyndigheter viser at USA nå har 73,7 milliarder dollar på bok - mindre enn hva Apple kan vise til, melder BBC.

Mer enn USA

De ferskeste regnskapstallene viser til sammenligning at Apple nå har 76,4 milliarder dollar på bok.

For i Steve Jobs' rekker står det meget bra til rent økonomisk sett. Kvartalet som ble avsluttet 25. juni viser at selskapet økte sin nettoinntjening med ikke mindre enn 125 prosent i forhold til året før. Det ga et resultat på svimlende 7,31 milliarder dollar.

Mange i verdens finansmarkeder har trolig trukket et lettelsens sukk etter at republikanerne og demokratene i natt kom til et budsjettforlik som ifølge Aftenposten blir betegnet som katastrofalt av amerikanske menneskerettighetsaktivister. Flere frykter ifølge avisen at folket blir sittende igjen med regningen i form av dyrere helseforsikring, redusert velferdstilbud og dyrere lån.

Det viktigste for den amerikanske regjeringen har vært å unngå degradering av USAs kredittverdighet, noe som i så fall ville betydd økte renter på boliglån og kreditt for amerikanske konsumenter.