Apple ikke lenger miljøversting

Apple ikke lenger miljøversting

Apple rykker oppover på miljølisten til Greenpeace. Nokia er flinkest.

Miljøorganisasjonen har siden i fjor sommer rangert it- og elektronikkfirmaer i forhold til hvor miljøbevisste de er og hvor miljøvennlige produktene deres er.

I Greenpeaces ”Guide To Greener Electronics” har Apple rykket opp fra jumbo-plassen som i dag offentliggjøres for fjerde gang.

Nokia er best. Dell og Lenovo deler andreplassen, men følges tett av Sony-Ericsson og Samsung. Apple rykket fra en siste- til en 10.-plads, mens SONY og LG blir straffet for dobbeltstandarder innenfor sin avfallspolitikk og derfor er begge havnet i bunnen av listen, heter det i en pressemelding fra Greenpeace.

- Inntrykket er klart. Elektronikkgigantene slåss om å produsere grønnere produkter, sier Henrik Pedersen, miljøbiolog hos Greenpeace.

Flere og flere firmaer informerer nå om hvilke produkter som er fri for de verste kjemikaliene. For eksempel hadde Panasonic i slutten av mars 2007 mange eksempler på 100 prosent PVC-frie produkter på markedet Mens Panasonic tilbyr en liste over PVC-frie produkter, introduserer Nokia, Sony-Ericsson og Motorola et stigende antall produkter som verken inneholder PVC eller bromerte flammehemmere.

LES OGSÅ: Steve Jobs vil ha grønnere eple