Apple kaprer design-guru Marc Newson

Apple kaprer design-guru Marc Newson

Jony Ives bestevenn har designet klokker tidligere.

Marc Newson blir en del av Apples design-team, melder Vanity Fair.

Newsons offisielle tittel blir senior vice president of design, under Jonathan Ive - som har fått utvidete oppgaver i nyere tid der han også har hånden på verket for grafisk design innen firmaet.

Newson og Ive har kjent hverandre i en årrekke, og har for ikke lenge siden samarbeidet med å kuratere en auksjon til inntekt for Product RED. Dette er et veldedig tiltak som frontes av felles venn Bono fra U2. Auksjonen, som inkluderte kjente industridesign-klassikere, fikk inn 26,2 millioner dollar til bruk i kampen mot AIDS i Afrika.

Newson og Ive samarbeidet også om ny design til auksjonen, blant annet et Leica-kamera som kun ble laget i ett eksemplar. Tilslags-prisen ble på hele 1,8 millioner dollar. Unikt, for å si det slik.

Australske Newson, som bor i London, skal pendle regelmessig til Cupertino, og skal også arbeide med egne prosjekter. Newson har tidligere gjort prosjekter for blant annet Nike, Ford, Flos og Cathay Pacific.

Ur-design

Men noe av det mest interessante ved denne nyheten - og ikke minst timingen - er at Newson har designet en rekke armbånds-ur for Ikepod. Du kan se et galleri over hans kronometere her . Se også et utsnitt fra et intervju mellom Charlie Rose og henholdsvis Newson og Ive nedenfor.

Apple forventes å lansere en ny (for selskapet) produkt-kategori førstkommende tirsdag, og det antas at dette er en form for armbåndsur som i pressen går under kallenavnet iWatch.

Via Vanity Fair