Apple kaprer Elkjøp-topp

Apple kaprer Elkjøp-topp

John Browett, konsernsjef i Elkjøp-eieren Dixons Retail, blir ny sjef for Apples butikker.

Apple har annonsert at de har ansatt John Browett (46) som ny sjef for selskapets Retail-divisjon.

Browett er i dag administrerende direktør for Dixons Retail, selskapet som eier Elkjøp og flere andre butikkjeder i Europa, og får ansvaret for Apples globale butikksalg fra og med april.

Kundeservice

Tim Cook peker på Browetts lange erfaring som en viktig årsak til rekrutteringen.

- Butikkene våre handler om kundeservice, og John forstår dette bedre enn noen andre vi har møtt. Vi er glade for å ha ham med på laget og at Apple kan dra nytte av hans lange erfaring i forhandlerleddet, sier Tim Cook i en pressemelding.

Dixons eier nærmere 1 200 butikker og er Europas nest største elektronikkjede, men har hatt problemer med lønnsomheten en årrekke. Dixons-aksjen har falt i verdi, men Barrett greide å snu utviklingen i aksjekursen etter at han ble ansatt som toppsjef i 2007.

Browett erstatter Ron Johnson, som sluttet i Apple i november til fordel for en stilling som administrerende direktør i JC Penney. Browett kommer til å rapportere direkte til Tim Cook.

- Utrolig økning

I løpet av kvartalet åpnet Apple fire nye butikker, tre i Europa og en i New York. Selskapet har nå 361 butikker.

Ferske tall viser at butikkene hadde 110 millioner besøkende i fjerde kvartal i fjor. Det er ifølge selskapets finansdirektør Peter Oppenheimer en økning på 45 prosent fra samme kvartal året før.

- Det er en gjennomsnittlig økning på nesten 22 000 besøkende per butikk per uke, og viser en utrolig interesse for butikkene og produktene våre, sier han i en uttalelse.