Apple i klammeri med Kina

Apple i klammeri med Kina

Forbukernes forkjemper i Kina hevder Apple selger brukte Iphoner som nye.

Forukertalsmann Wang Hai hevder Apple har brutt kinesisk forbrukerlov, og nå står Apple overfor to rettsaker i Kina. Apple blit beskylt for å selge tidligere reparerte Iphone'er som nye.

Dette melder nyehetsbyråeet Daily New etter at seks personer som kjøpte Iphone fra Apple-forhandlere i Xicheng-distriktets Xidan Joy City og Chaoyang-distriktets Sanlitun, fant ut at deres telefoner ikke lenger hadde hadde den vanlige ett-års garantien.

Vil ha kompensasjon

Når enkelte av kundene forsøkte å returnere produktene, ble de tilbudt erstatnings-telefoner, og én sa at personalet i butikken forsøkte å endre datoen for garantien.

De misfornøyde kundene tok kontakt med Hai, som driver en telefontjeneste og et nettsted for forbrukere.

Hai ledet søksmål mot Apple på kundenes vegne. Ifølge rapportene ønsker kundene kompensasjon- det dobbelte av det de betalte for telefonen (dette er vanlig praksis innen kinesisk lov), betalte saksomkostninger og en unnskylding fra Apple.

- Fusk

- Det er juks og selge oppussede produkter som nye. Dette er diskriminering av kinesiske forbrukere hvis saken ender opp med å være sann, da oppussede telefoner også selges i andre land, men til en lavere pris, sier Hai.

Apple har nylig blitt tvunget til å ta et oppgjør med butikker som har misbukt eple-logoen i Kina, etter at det ble oppdaget 22 falske Apple butikker bare i Kunming, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.