Apple lanserer Mac App Store

Apple lanserer Mac App Store

Torsdag 6. januar lanserer Apple en egen nettbutikk for applikasjoner til Mac.

Apples Mac-butikk vil bli tilgjengelig i 90 land, Norge inkludert.

Delt i kategorier

I butikken kan du kjøpe apps til macproduktene, men det vil også være gratis applikasjoner tilgjengelig. Disse blir delt inn i kategoriene utdanning, spill, grafikk og design, livsstil og produktivitet.

- Apple Store revolusjonerte mobil apps, sier Apple-sjef Steve Jobs i en pressemelding.

-Vi håper å gjøre det samme for pc-programmer med Mac App Store ved at kunden kan finne og kjøpe apps enkelt og morsomt. Vi kan nesten ikke vente med å få butikken i gang den 6. januar, utdypet han.

Utviklerne setter prisen

Det er utviklerne selv som setter prisen for sine applikasjoner og ved betalte applikasjoner får de 70 prosent av fortjenesten. Blir en oppgradert versjon av applikasjonen tilgjengelig vil du få beskjed av gjennom Mac App store.

Ifølge Apples hjemmesider kan du installere Mac-programmene på alle Macene du bruker, og laste dem ned på nytt om du trenger det.Det betyr at du kan legge inn alle programmene du tidligere har kjøpt hvis du kjøper deg en ny mac.

Apple produserer Mac,sammen med OS X, Ilife, Iwork og profesjonell programvare. Selskapet fører den digitale musikkrevolusjonen med sine Ipods og Itunes nettbutikk.