Apple lanserer OS X 10.7.1

Apple lanserer OS X 10.7.1

Hikker Lion på Mac-en din? Dette kan være løsningen.

Apple la tirsdag kveld ut ut den første oppdateringen til OS X Lion, som ble lansert på Mac App Store den 20. juli.

OS X 10.7.1 kommer i to utgaver for klientsystemer: En for nye MacBook Air og Mac mini lansert i forrige måned, og en annen for alle nye maskiner som kjører det nye operativsystemet.

Begge oppdateringene fikser problemer med avspilling av video i Safari, wlan-stabiliten, lydproblemer ved bruk av HDMI eller optisk lyd ut og overføring av gamle data til en ny Lion-installasjon. Air- og Mini-oppdateringen kommer med et par tilleggsfikser for problemer med maskinoppstart, skjermflimring og sd-kort.

Mindre oppdateringer

Oppdateringen er på 17,4 megabyte og er som alltid tilgjengelig via Programvareoppdatering. Filstørrelsen er relativt liten i forhold til typiske Apple-oppdateringer. OS X 10.6.8 var for eksempel på rundt 450 megabyte. Dette skyldes at Apple med OS X Lion har innført såkalte delta-oppdateringer som bare består av endringene.

Apple har for øvrig også sluppet 10.7.1 for Lion Server, som fikser de samme feilene som i den generelle oppdateringen pluss litt til.

Forbereder iCloud

Tirsdag ble dessuten den offisielle installasjonsminnepinnen "OS X Lion Thumb Drive" lagt ut for salg på Apple Store med en pris på 499 kroner. Usb-minnepinnen gjør det mulig for brukere uten en bredbåndsforbindelse å kjøpe og installere det nye operativsystemet.

Ifølge MacStories jobber Apple nå med å få ferdig OS X 10.7.2. Oppdateringen er allerede lagt ut for utviklere og vil slippes i høst med støtte for iCloud-skytjenesten på OS X.