- Apple lanserer tavle-pc neste år

- Apple lanserer tavle-pc neste år

2010 nærmer seg med stormskritt og analytikerne deler sine prognoser for neste år. Først ut er IDCs Frank Gens.

Frank Gens i det amerikanske analysefirmaet IDC har i en ny rapport sett på hva vi kan vente oss neste år.

Først og fremst mener han at vi kommer til å flytte en stor del av vår surfing fra datamaskiner til mobiler.

Takket være produkter som iPhone og Blackberry kommer mer enn én milliard håndholdte enheter til å være koblet opp mot internett i 2010, tror Gens.

Som konsekvens av dette kommer mange utviklere til å satse på mobilapplikasjoner. Analytikeren forventer at antall programmer på Apples App Store kommer til å nå 300 000 ved neste årsskifte. I dag er det over 100 000 applikasjoner i Apples programbutikk.

Antallet programmer på Googles konkurrerende Android Market forventer Gens at blir rundt 80 000, en femdobling fra dagens antall.

- iPad-en kommer!

IDC-analytikeren tror også at Apples beryktede tavle-pc kommer til å dukke opp i slutten av 2010.

Produktet, som analysefirmaet kaller for "iPad", kommer til å være en slags forvokst iPod touch med en skjermstørrelse på rundt 8 og 10 tommer. "iPad-en" vil først og fremst benyttes til surfing og e-boklesing, men den vil også kunne brukes for spilling og filmtitting.

Prognosene er i tråd med tidligere spekulasjoner og spådommer rundt den angivelige tavle-pc-en til Apple. Forventningene er store og flere analytikere tror den vil danke ut de fleste andre håndholdte dingser, både Amazons Kindle og Apples egen iPod.

- Det vil være den neste store tingen. Apple kommer til å overraske alle med tavle-pc-en, sa Laura DiDio i ITIC til CNN Money tidligere i høst.

Gens tror dessuten at erkerivalen Microsoft kommer til å slippe et lignende produkt i løpet av året.

Les alt om IDCs prognoser for 2010 hos CNN Money. Via Macworld.se.