- Apple-lansering i januar

- Apple-lansering i januar

Rykter om pressekonferanse i New York.

Wall Street Journal-bloggen AllThingsD rapporterer at Apple har planer om å arrangere et mediarelatert event i slutten av januar. Det vil gå av stabelen i New York City, ifølge Kara Swisher i AllThingsD, som siterer "kilder med kjennskap til saken". Opplysningene bekreftes av The Loop.

Apple-eventet skal riktignok ikke dreie seg om ny maskinvare, ifølge AllThingsD. Det betyr ingen iPad 3 eller et nytt tv-apparat fra Apple som mange nå venter på. Wall Street Journal-bloggen sier at nyhetene vil dreie seg om annonsering eller publisering.

Nettstedet TechCrunch "bekrefter" også at Apple skal holde et arrangement senere denne måneden, men går enda lengre enn WSJ og skriver at det vil ha fokus på publisering og e-bøker. Apple har vært veldig aktive på denne publiseringsfrokten i senere tid, og har blant annet rullet ut app-abonnementer for magasin- og nyhetsforlag.

Tidligere Apple-sjef Steve Jobs har for øvrig sagt i et intervju med biograf Walter Isaacson at han alltid drømte om "å gjenoppfinne boken", ifølge nettstedet 9to5Mac.

Eddy Cue, Apples sjef for internettjenester, sies å være en av dem som er involvert i januar-eventet. Cue har ansvaret for alt fra iCloud til iAd til Apples nettbaserte butikker som App Store, iTunes Store og iBookstore.

Apples produktlanseringer pleier vanligvis å finne sted nærmere selskapets hovedkvarter i Cupertino, og både iPad og iPad 2 ble lansert på pressearrangementer i San Francisco. Ifølge Macworld.com arrangerte Apple riktignok to arrangementer i New York i 2011, men i begge tilfellene delte de scenen med andre selskaper.

I januar i fjor meldte Apple at iPhone 4 ville være kompatibel med såkalte CDMA-baserte mobilnettverk. Da var det daværende driftsdirektør Tim Cook som hadde selskap av den amerikanske teleoperatøren Verizon. I februar stod Apples Eddy Cue på scenen da News Corp. avduket den iPad-baserte nyhetspublikasjonen The Daily.

Apple har ikke kommentert saken.