Apple mest verdt i verden

Apple mest verdt i verden

Apple går forbi Google som den mest verdifulle merkevaren i verden.

En studie i regi av Millward Brown avslører at Apple nå topper listen over verdens mest verdifulle varemerker. Ifølge undersøkelsen har verdien av Apples varemerke nå steget fra 83 milliarder dollar i fjor til 153 milliarder dollar i årets undersøkelse.

Passserer Google

Dermed går den velkjente it-produsenten forbi søkemotorgiganten Google, som i løpet av 2011 noterte seg et fall på to prosent 111,5 milliarder dollar for sitt varemerke. Google har tronet på toppen av denne listen de siste fire årene.

De to listetoppene praktiserer til dels svært ulike forretningsmodeller. Mens Google er kjent for sitt fokus på gratistjenester og åpne systemer, er man i Apples rekker opptatt av det stikk motsatte - lukkede og proprietære løsninger.

Visepresident Nigel Hollis ved Milward Brown mener ifølge IDG News Apples forretningsmodell er en viktig bidragsyter for å opprettholde konsistens, som igjen står svært sentralt når det gjelder å bevare en sterk merkevare.

Teknologi og telekom på topp

Rangeringen er et resultat av både kvantitativ forbruker-research og finansielle analyser. Blant de ti høyest vurderte varemerkene finner vi seks innen teknologi- og telekomselskaper. Microsoft ble rangert som nummer fire, mens AT&T havnet på en syvendeplass. Med en økning på 246 prosent det siste året er også Facebook inne i varmen. Det sosiale nettverket ligger nå på en 35. plass på listen.