Apple oppdaterer iTunes og Java

Apple oppdaterer iTunes og Java

Andre oppdatering av iTunes på en uke, samt nye sikkerhetsoppdateringer for Java i Mac OS X.

iTunes 10.2.1 er nå klar for nedlasting til både Mac og Windows-pc-er. Hva som er nytt i forhold til 10.2-versjonen som ble sluppet forrige fredag vites ikke, ettersom dokumentasjonen er identisk.

Kompatibilitet for synkronisering av enheter med iOS 4.3, forbedret Home Sharing er blant nyhetene i iTunes 10.2. Med iOS 4.3 skal det altså være mulig for brukere av iPhone, iPod touch samt iPad å spille av musikk fra iTunes på datamaskinen via trådløsnettet.

Oppdateringen av iOS er ventet på fredag, men det har gått rykter om at den kan komme allerede i dag - den uventede oppdateringen av iTunes til versjon 10.2.1 bidrar til spekulasjonene.

LES OGSÅ:

iOS 4.3 kommer 11. mars

Sikrere Java

Apple har også sluppet oppdateringer til Java for brukere av Mac OS X Snow Leopard og Leopard. Oppdateringene lover "bedre kompatibilitet, sikkerhet og pålitelighet" - standard Apple-sjargong ved programvareoppdateringer.

Java-oppdatering 4 for Mac OS X 10.6 og Java-oppdatering 9 for Mac OS X 10.6 oppgraderer Java SE 6 til 10.6.0_24 for 64-biters Intel-baserte Mac-er, mens oppdatering 9 for Mac OS X 10.5 også vil oppdatere J2SE 5.0 til 1.5.0_28.

Alle oppdateringene er som vanlig tilgjengelig via Apples innebygde programvareoppdaterer eller nettsider. Oppdateringene av Java krever omstart av nettleseren.

LES OGSÅ:

Slik programvareoppdaterer du Mac-en din