Apple og Samsung vil snakke om det

Apple og Samsung vil snakke om det

Gjensidige søksmål har skapt storm. Nå vil selskapene møtes til fredskonferanse.

Ferske rettsdokumenter forteller at kamphanene er blitt enige om å treffes fredelig og bli enige rundt patentene de strides om.

Det er en rettskjennelse fra en dommer ved en «distriktsrett» for det nordlige California, som tilsvarer om lag det samme som en tingrett i Norge.

Det er Computerworlds nyhetstjeneste som melder dette.

90 dager

I følge kjennelsen har både administrerende direktør og deres advokater samtykket til å forsøke å løse stridighetene utenfor rettssystemet. Konferansen skal gjennomføres i løpet av tre måneder.

Megler vil være en magistrat fra distriktsretten, en dommer med avgrenset domsmyndighet i det amerikanske rettssystemet.

Nektet salgsforbud

Den samme dommeren som står ba denne kjennelsen, skal ha nektet å innføre et midlertidig salgsforbud mot fire Samsung-produkter etter krav fra Apple.

Dette skjedde i desember i fjor. Det var snakk om smarttelefonene Samsung Galaxy S 4G, Infuse 4G, Droid Charge og nettbrettet Galaxy Tab 10.1

Striden her står om at Apple mener Samsung har brutt en drøss patenter, blant annet to designpatenter for smarttelefonen og et for nettbrett.