Apple skuffer: Bare passelig mektig mus

Apple skuffer: Bare passelig mektig mus

Apples nye Mighty Mouse får lunken kritikk av amerikanske PC World.

2,5 stjerner av fem mulige er dommen. I forhold til det den lover, fungerer den dårlig på pc, og folk som er vant til å ha mus fra andre leverandører på sine Mac-maskiner har ikke mange grunner til å bytte.

At Apple introduserer fire knapper og et rullehjul var i seg selv en nyhet siden Steve Jobs i mange år har hatt en religiøs tro på at én knapp var veien til frelsen. Apple bøyde av til slutt etter at stadig flere Apple-kunder har tatt i bruk mus med flere knapper fra tredjepartsleverandører. Men Apple er ikke Apple uten at de likevel prøver å skille seg ut.

Mighty Mouse har Apples minimalistiske utseende. De "touch"-følsomme venstre og høyreknappene er skjult for øyet under hvit plastikk, så det tar litt tid før du blir vant til å trykke på dem. Alt du ser på overflaten av musen er det lille hvite rullehjulet som også fungerer som en tredje museknapp.

Dårlig ergonomi

Du aktiverer den tredje museknappen ved å trykke på de to sideknappene på samme tid. Du presser dem mer enn du trykker, og testeren opplevde at han måtte presse litt hardere enn hva sunt var, spesielt i repetitive situasjoner. Musens ergonomi er ikke imponerende.

Når Mighty Mouse ble tilkoblet en Windows XP-maskin, mistet den flere av sine annonserte superkrefter. Rullehjulet, som i utgangspunktet skal kunne skrolle i 360 grader, fungerte bare som et normalt, vertikalt skrollehjul. Testeren fant heller ut hvordan han kunne programmere den tredje og fjerde knappen i musens kontrollpanel. Ingen ekstra drivere er inkludert for Windows.

Bra på Mac

På en Mac, som musen tross alt er laget for, fungerer musen stort sett som annonsert, men du må ha Mac OS 10.42 eller høyere for å få full kontroll på de fire knappene og 360-graders skrollingen. Etter å ha installert driveren, er det lett å programmere knappene til å åpne applikasjoner og dokumenter og Apple-spesifikt innhold som Dashboard, Expose og Spotlight.

Rullehjulet ville ha vært det beste med musen hvis det ikke hadde vært for at det kun fungerer skikkelig på Apple-programmer. I applikasjoner som IPhoto og IMovie kan du raskt og effektiv panorere og dra bilder i alle retninger. Men dette virket ikke like bra i Adobe Photoshop som ikke er utviklet av Apple. Her fungert ikke 360-graders skrollingen.