Apple slår alle rekorder

Apple slår alle rekorder

Apple slår alle rekorder i sitt første kvartal 2005. Høyere omsetning enn noensinne, og høyere inntjening. Alt på grunn av en liten Ipod.
Apple rapporterer om en omsetning på 3,5 milliarder dollar i sitt første kvartal 2005, som endte 25. desember. Julesalget av Ipod-spillere løftet Apple til nye høyder, selskapet har aldri hatt en så høy omsetning på ett kvartal.

Også på inntjeningssiden satt Apple rekord. Første kvartal bød på 295 millioner dollar i nettoresultat. Omsetningsøkningen i forhold til samme periode i ett år tidligere, var 74 prosent, mens økningen i nettoresultat var på mer enn 350 prosent.

Ifølge Steve Jobs ble det solgt mer enn 4,5 millioner Ipods i kvartalet, og Ipodens popularitet drar andre Apple-produkter fremover. Salget av Mac-produkter økte med 26 prosent i forhold til samme periode i fjor.

Det ble som en million Mac-er i kvartalet, og det er det høyeste antallet på over fire år. Imac-en er den mest populære. Men kongen på haugen er Ipod. Den bidro med 1,2 milliarder dollar i omsetning, dobbelt så mye som Imac-omsetningen.