Apple stenger nedlastingsside

Apple stenger nedlastingsside

Samtidig som Mac App Store åpner den 6. januar, stenger Apple nedlastingssiden for Mac-programmer.

I en e-post til registrerte utviklere forteller selskapet at fra og med 6. januar vil nedlastingssiden for Mac OS X ikke lenger tilby programmer, rapporterer Macworld.com.

Nedlastingssiden har lenge vært et populært sted for Mac-brukere på jakt etter tredjepartsprogramvare, og her finner man en mengde programmer sortert etter blant annet kategori, dato, popularitet og Apples egne favoritter. Apple oppfordrer nå utviklere om å heller sende inn programmene sine til Mac App Store, som selskapet tror vil være den "beste destinasjonen for brukere å oppdage, kjøpe og laste ned dine programmer".

Nyheten om nedleggelsen kommer ikke som noen stor overraskelse, men det gjenstår å se hvordan utviklerne reagerer på dette. Ikke alle type programmer kan gjøres tilgjengelig på Mac App Store - for eksempel er det ikke tillatt med prøve- og demoversjoner. Utviklere vil trolig bli enda mer avhengig av mediaomtale, jungeltelegrafen eller andre nettsider for Mac-programvare som MacUpdate og iusethis.

Til forskjell fra iOS-plattformens App Store, er Mac App Store ikke-eksklusiv. Utviklere står fritt til å programmer via egne nettsider og i andre butikker, i tillegg til Mac App Store, skriver Macworld.se.

Hva som vil skje med såkalte Dashboard-widgets og om de vil kunne distribueres via Mac App Store er ikke kjent. Det er også uklart om Apple vil fortsette å bruke nedlastingssiden for promotering av egen Mac-programvare som de gjør i dag.