Apple: - Steve Jobs er tilbake

Apple: - Steve Jobs er tilbake

Apple-sjefen er offisielt tilbake på jobb - delvis fra sitt hjemmekontor.

Apple-sjef Steve Jobs er tilbake i arbeid etter nesten seks måneders sykefravær, meldte Apple mandag. Til å begynne med vil 54-åringen jobbe et par dager i uken fra Apple-kontoret, og ha hjemmekontor resten av uken, forteller Katie Cotton, en talsperson for Apple.

- Vi er veldig glade for å ha ham tilbake, sier Cotton.

LES OGSÅ:

Unikt Steve Jobs-portrett

Fikk ny lever

Jobs, som ble operert for kreft i bukspyttkjertelen i 2004, tok ut permisjon fra Apple i januar på grunn av helsemessige årsaker. Ifølge Jobs dreide det seg om en hormon-ubalanse som førte til at han gikk ned i vekt. Helseproblemene var "mer komplekse" enn han opprinnelig trodde, sa Jobs den gang.

Det har senere blitt senere avslørt at Jobs i løpet av permisjonen har gjennomgått en levertransplantasjon ved Methodist University Hospital Transplant Institute i Memphis, Tennessee. Sykehuset bekreftet operasjonen i forrige uke og sa at Apple-sjefen var på bedringens vei.

LES OGSÅ:

- Jobs-fravær bra for Apple

- Uerstattelig

Flere puster nok lettet ut nå som Apple-sjefen endelig er tilbake. I forrige uke ble Apple kritisert av sine investorer for å holde tilbake informasjon om Steve Jobs helsetilstand. Apple har aldri kommet med noen formell uttalelse om Jobs sykefravær.

Collins Stewart-analytiker Ashok Kumar mener imidlertid at denne endelige bekreftelsen på at Jobs er i jobb igjen vil virke betryggende for investorene, ettersom flere fryktet at Apple-sjefen aldri ville komme tilbake.

- Han er på mange måter uerstattelig. Han får hele bedriften til å skinne, sier Kumar til Reuters.

Steve Jobs blir ofte kalt Herr Apple og har uten tvil vært en viktig brikke i Apples suksess de senere årene, først med iPod og nå nylig med iPhone.

I Jobs' fravær er det Apples visekonsernsjef Tim Cook som har styrt den daglige driften i selskapet.

LES MER:

Her er sjefsvikaren til Steve Jobs