Apple er større enn Dell

Apple er større enn Dell

Fin anledning for Steve Jobs til å si takk for sist til Michael Dell.

I 1997 var Apple langt nede, og grunnleggeren Steve Jobs var hyret inn som redningsmann. Under en teknolologi-konferanse den gangen ble Michael Dell spurt hva som kunne gjøres for å få skikk på Apple. Svaret var passe arrogant.

"Hva jeg ville gjort? Jeg ville lagt ned selskapet og gitt pengene tilbake til aksjonærene."

Det var nærmest utenkelig for noen år siden at Apple skulle reise seg og bli større enn Dell. Men da børsene stengte på fredag, hadde Apple en markedsverdi på 72,13 milliarder dollar, mens Dell var verdt 71,97 mrd. dollar. Apples aksjeverdi steg 12 prosent i uka som gikk.

På fredag benyttet Steve Jobs anledningen til å minne om denne uttalelsen i en epost til de ansatte.

"Det ser ut til at Michael Dell ikke er feilfri i sin evne til å spå" skrev Jobs i eposten.

Og de penga..

Ifølge nettavisen Cnet News har Dell markant endret syn på Apple de siste årene. Michael skal til og med ha ønsket seg Dell-maskiner med Apples operativsystem, om Apple noen gang skulle åpne for det. Det er ganske tvilsomt, selv om både Dells og Apples maskiner nå bruker Intel-prosessorer.

Men om Apple nå er verdt lik mye eller mer enn Dell, har Jobs litt å ta igjen når det gjelder personlig formue. Aksjeposten hans i Apple er med fredagens kurs verdt "bare" 855 millioner dollar.

Jobs har faktisk en langt større formue basert på suksessene med animasjonsfilm. Hans 50,1 prosent eierskap i Pixar Animation Studios har en verdi på hele 3,4 milliarder dollar.

Men Michael Dells personlige formue ble av magasinet Forbes i fjor anslått til 14,2 milliarder dollar. Dell er USAs fjerde rikeste person.