Apple til bunns

Apple til bunns

Norske it-forhandlere er svært misfornøyde med Apple. Jobs' folk skårer dårlig både på kvalitet, pris og service i en undersøkelse fra bransjebladet It-bransjen.

It-bransjen har kartlagt erfaringene til 788 norske dataforhandlere og systemintegratører. Det mest markante resultatet er holdningen til Apple.

Apple dårligst

Forhandlerne ble bedt om å gi sin vurdering av produsentenes innsats i totalt 11 kategorier, og Apple sikret seg bunnoteringen på hele syv av dem.

Selskapet er vurdert i forhold til Mac-maskinene og Iphone, og viser seg altså dårligst på det som er viktigst for forhandlerne, nemlig leveringsevne, service og support.

Lett å selge

På tross av at Apple tar jumbo-plassene i flere kategorier, så er selskapet dykrige på design og salg. I følge IT-Bransjens undersøkelse er det ikke noe annet produkt som er så lettsolgt som Apples Iphone.

Desverre medfører populariteten til Iphone at Apple sliter med leveringsevnen, i følge de spurte forhandlerne.

På pc-fronten mener Mac-fornahandlerne at Apple kommer til kort når det gjelder service og support.

HP best

Når det gjelder hvem forhandlerne er mest fornøyd med, viser undersøkelsen at HP er en klar vinner. Selskapet er representert i undersøkelsen med pc-er, skrivere, servere, lagring og nettverk. De spurte er mest fornøyd med HP i alle kategoriene, foruten pc-er.

Microsoft tar tredjeplassen i kategorien over selskaper forhandlere er mest fornøyd med, og Fujitsu vinner blant pc-produsentene.

Du kan lese hele saken i bransjebladet IT-Bransjen: HP til topps, Apple til bunns (Nettstedet krever registrering).