Apple tjente 6 milliarder dollar

Apple tjente 6 milliarder dollar

Apple legger sine Q1-tall på bordet. De viser 70 prosent omsetningsvekst og en bunnlinje som selv ikke analytikerne klarte å se for seg.

Nyheten om Apple-sjef Steve Jobs sykemelding sørget for å gi selskapets aksjekurs en liten kalddusj, men den effekten blir trolig kortvarig. Nå kan selskapets aksjonærer nemlig glede seg over en ny og bedre nyhet - selskapets tall for første kvartal. Disse viser at selskapet soper inn penger, og satt igjen med et kvartalsprofitt som ble enda bedre enn hva analytikerne hadde sett for seg.

70 prosent omsetningsvekst

Virksomheten Steve Jobs leder er nemlig kjempebutikk. Selskapet har i dag presentert tall for sitt første kvartal 2011, en periode som ble avsluttet 31. desember. Her fremgår det at Apple omsatte 26,74 milliarder dollar i perioden etter en vekst på hele 70 prosent fra tilsvarende periode ett år tidligere. Ikke overraskende er det salget av Iphone-telefoner, Mac-maskiner og selvsagt Ipad som er forklaringen bak den sterke salgsveksten.

16 millioner Iphones

Apple melder å ha solgt 4,13 millioner enheter av sin Mac-maskiner i perioden, noe som er 23 prosent mer enn fjoråret på samme tid. Salget av Iphone ble målt til 16,24 millioner enheter, hele 86 prosent mer enn i fjor. Den samme perioden sørget også for at 7,33 millioner eksemplarer av Ipad fant sine nye eiere.

6 milliarder dollar

Regnskapets bunnlinjen avslører en nettofortjeneste på seks milliarder dollar i perioden, tilsvarende 6,43 dollar per aksje. Det kan sammenlignes med fjoråret, da bunnlinjen viste 3,38 milliarder dollar, eller 3,67 dollar per aksje.

Konsensusestimater fra FactSet Research lå ifølge Marketwatch på en fortjeneste på 5,42 milliarder dollar av en omsetning på 24,4 milliarder ollar.

Frykter ikke konkurrentene

Sterke tall bidrar tydeligvis til å gjøre en selvsikker toppledelse enda sterkere i troen på seg selv. Apple er ifølge IDG News erfarer ikke altfor bekymret for konkurransen. Tim Cook, mannen som på midlertidig basis har overtatt det daglige ansvaret for selskapet i Steve Jobs fravær, viser blant annet til konkurrerende nettbrett som "oppskalerte smarttelefoner" som ikke er å betrakte som av Apple ikke kan betraktes som annet en "bisarre produkter".

Apple-aksjen falt 2,25 prosent til 340,65 dollar på Nasdaq-børsen i gårsdagens Wall Street-handel. Selskapet har nå en markedsverdi på 312,4 milliarder dollar.