Apple vil gjøre lærebøkene interaktive

Apple vil gjøre lærebøkene interaktive

Dette kommer selskapet til å annonsere på torsdag.

Apple skal etter planen avholde et arrangement førstkommende torsdag, den 19. januar.

Offisielt vet vi bare at det dreier seg om utdanning, men det har versert flere rykter om at det dreier seg om noe nytt innen publisering av e-bøker.

Nettstedet Ars Technica skriver nå at Apple skal være klare for å avduke et sett med verktøy for produksjon av interaktive e-bøker for distribusjon på iPhone, iPad og iPod touch.

Ars Technica beskriver det som et slags «GarageBand for e-bøker», altså at det skal like enkelt å lage en e-bok som det er å lage en sang i deres musikkprogram til Mac og iOS.

- Å lage e-bøker i dag er ikke like enkelt som å kjøre et Word-dokument gjennom et filter. Dagens verktøy frustrerer både forfattere og forlagene, skriver Ars Technica.

Vil drive iPad-salget?

Fortune skriver på sin side at GarageBand-beskrivelsen til Ars Technica ikke er helt korrekt. Apple har ingen planer om å slippe verktøy som gjør det mulig for hvem som helst å lage interaktive bøker. Verktøyene er kun myntet på (lære)bokbransjen, skriver Fortune.

Ved å gjøre det mulig for utgivere å lage spennende, interaktive e-bøker på en enkel måte, får selskapet også muligheten til å selge flere av sine egne produkter. Apple byr på distribusjonsplattform og maskinvare, så kan andre produsere innholdet.

- Jeg forventer at Apple avduker verktøy for å lage iPad-lærebøker og for å gjøre lærebøkene enkelt tilgjengelig for lærere, sier Matt MacInnis i Inkling, som et selskap som allerede tilbyr lærebøker for iPad, til Fortune.

Ifølge Wall Street Journal er McGraw-Hill blant forlagene som sies å være involvert i Apple-lanseringen.

Jobs-drøm

Tidligere Apple-sjef Steve Jobs skal selv ha vært innblandet i prosjektet og skal ha jobbet med det i flere år. I Walter Isaacsons biografi nevner Jobs at han ønsket å revolusjonere læreboken. Ifølge Macworld Sverige mente han at alle lærebøker burde være digitale og interaktive, samt skreddersydd for hver elev og ha muligheten til å gi tilbakemeldinger i sanntid.

Apples lansering finner sted klokken 16 norsk tid på torsdag.