Apple og Nike-samarbeid om treningsur

SERIES 2: Endelig en frittstående utendørsmodell for treningsentusiaster (Foto: Apple)

Apple og Nike-samarbeid om treningsur

Spesialutgave av Apple Watch for treningsinteresserte nå klar med leveringsdato.

Apple lanserte for litt siden en vesentlig oppgradering av Apple Watch-serien - i tillegg til å introdusere en spesialutgave tilpasset løpere i samarbeid med Nike.

Take two

Apple Watch Series 2 er i grunnutrustningen særdeles lik originalen, med kun en marginal endring i den overordnete tykkelsen. For standardutgaven er designet dermed så og si uendret, sett bort ifra at Edition-utgavene i gull utgår og at Apple har introdusert ripefri hvit keramikk som et nytt materiale til erstatning. 

Der Apple derimot har skjønt det er penger å tjene på er på remmene, som nå også finnes i vevd nylon og som vi sikkert kommer til å se ulike varianter av fremover. Også samarbeidet med luksusmerket Hermes utvikles fortløpende med ulike lærremmer av det eksklusive slaget.

Apple Watch Nike+

Apple Watch Nike+ er altså en spesialutgave i samarbeid med treningsprodusenten Nike. Dette samarbeidet er ikke nytt - de to selskapene har tidligere utviklet pods som innlegg i sko for løpebruk og også egne sensorer og løsninger for iPod.

Nike har tidligere også utviklet egne treningsarmbånd og klokker, men dette arbeidet er nå avviklet. For øvrig nevner vi at Apple-sjef Tim Cook også sitter i styret hos Nike, så båndene er tette.

Det unike med Nike+ modellen er først og fremst fargekombinasjonene i armbåndet, som ikke finnes å få kjøpt ellers. Remmene har også en perforering tilpasset fysisk aktivitet. Urene i denne serien har også spesielt utviklede digitale urskiver som heller ikke finnes ellers, og er dessuten dypere integrert mot både Siri og Nike+ Run Club-appen (som er allment tilgjengelig i AppStore). Og så har de Ion-X glass som motvirker riper.

Serie to

Apple Watch Series 2 appellerer nå endelig til løping og annen aktivitet utendørs grunnet den innebygde GPS-funksjonen som gjør at man ikke er avhengig av en iPhone-kobling under bruk. 

Dessuten er den vannavvisende inntil 50 meter, og kan dermed også benyttes av svømmere. En spesiell teknikk gjør at vann fortrenges fra uret etter endt aktivitet ved bruk av akustiske signaler. Men Apple insistere på at uret ikke er vanntett.

2-serien har ellers også lengre batterilevetid (selv om den likevel må lades daglig) blant annet takket være det nye operativsystemet watchOS 3. Den innebygde to-kjernes S2-prosessoren er dessuten vesentlig raskere, noe som gjør store utslag i brukeropplevelsen - også for de som har den originale modellen.

I tillegg er OLED-skjermen nå opptil to ganger så lyssterk med 1000nits, noe som også kommer godt med for aktiviteter utendørs i høst- og vintermørket. Urets bakside er keramisk.

Nike+ modellene kan allerede forhåndsbestilles, og er leveringsklare den 28. oktober. Prisene er 3990 kroner for 38mm urkasse, og 4290 kroner for 42mm urkasse. 

Du kan lese mer om Apple Watch Nike+ hos Apple her. Sjekk ut en hands on-video tatt av nettstedet 9to5Mac nedenfor, samt en promo-video fra Apple.

Via Apple

Apple Watch