watchOS 4 blir smartere

OS: Høyintensiv trening med Apple Watch. (Foto: Apple)

watchOS 4 blir smartere

Apple Watch får mer intelligens, treningsfunksjonalitet og tilbehør med operativsystemoppgraderingen. 

Under WWDC2017 presenterte Apple nye funksjoner for Apple Watch – både tilbehør og nye funksjoner gjennom en oppdatering av operativsystemet.

Apple kunne også fortelle at smarturet er det mest solgte på verdensbasis. Siden Apple selv ikke rapporterer salgstall, blir det gjetning på hvor mange enheter vi snakker om, men det burde gi skeptikerne noe å tenke på.

Tilbehør og urskiver

Litt av gleden med Apple Watch er muligheten til å kunne gi den litt personlighet med et utvalg av utbyttbare remmer. Nytt for sesongen er  fargesterke Sports Band-remmer, en knallgul Classic Buckle og Nike Sport Band-modeller som matcher Nike Air VaporMax Flyknit Day to Night-kolleksjonen. For å feire mangfold og inkludering tilbyr Apple også en Pride Edition-rem i vevet nylon i regnbuefarger.

Apple bygger også videre på suksessen med Disney-tematiserte urskiver. Fra før av har vi Mikke og Minnie Mus, og nå tilkommer figurer fra Pixar-verdenen og Toy Story.

I tillegg blir det også en kaleidoskop-urskive som kan ta et bilde og generere skiftende mønstre. Nye komplikasjoner inkluderer Spilles nå og Apple News (ikke tilgjengelig i Norge).

Siri

Nytteverdien er da større for den nye Siri-urskiven. Når skjermen aktiveres, oppdateres informasjonen dynamisk basert på klokkeslett, daglige rutiner og relevant data fra apper som Aktivitet, Alarmer, Pust, Kalender, Kart, Påminnelser, News og Wallet (de to sistnevnte ikke tilgjengelig i Norge).

Vipps?

Apple introduserer også P2P-betalinger med iOS 11, basert på Apple Pay og integrert i meldingssystemet for iPhone og iPad, og i forlengelse av dette også Apple Watch. Det blir litt som om Vipps hadde kommet til håndleddet ditt. Nå finnes jo Vipps for Apple Watch, men derimot ikke Apple Pay her til lands, så da betyr det kanskje ikke så mye.

Den oppdaterte Treningsøkt-appen inkluderer nå autosett for svømmetreningsøkter i basseng og nye bevegelses- og hjertefrekvensalgoritmer for høyintensitets intervalltreningsøkter (HIIT). Med watchOS 4 kan kunder som gjennomfører sammenhengende treningsøkter eller trening for en triathlon, kombinere flere treningsøkter for å registrere totale kalori- og tidsmålinger.

Trening

Treningsøkt-appen i klokken får nå automatiske sett for svømming i basseng, automatisk generert basert på håndleddsbevegelsen. I tillegg kommer en ny aktivitetsform for HIIT (høyintensitets intervalltreningsøkter) med nye bevegelses- og hjertefrekvensalgoritmer.

Dessuten kan triathlon-aktiviteten nå  kombinere flere treningsøkter for å registrere det totale kalori- og tidsforbruket. Man kan lett bytte mellom ulike aktiviteter, som svømming, løping og sykling, i denne modusen.

Apple introduserer parallelt også et nytt rammeverk for utviklere kalt GymKit, og henvender seg dermed til produsenter av tredemøller, ellipsemaskiner, ergometersykler og stepmaskiner fra globale produsenter som Technogym og en rekke andre.

Med nytt utstyr som støtter denne løsningen vil man kunne synkronisere Apple Watch med tredemøllen slik at pulsmålingen beleielig kommer fra håndleddet, mens tredemøllen kommuniserer hastighet, stigning og distanse (og liknende data) til uret. Mer presise treningsdata blir resultatet. Forbindelsen skjer trådløst via Bluetooth.

Musikk

Musikk-appen i Apple Watch er nydesignet, og kan automatisk synkronisere den musikken du lytter mest til samt mikser som Ny Musikk- og Favoritter-miksen.

Intelligens

Også smartur kan bli smartere. Med watchOS 4 leverer Aktivitet-appen intelligent coaching og oppmuntringer slik at aktivitetsringene kan lukkes oftere. Hver morgen mottar brukere et personlig varsel hvis de er i nærheten av å klare en prestasjon, eller et forslag om hva de kan gjøre for å klare gårsdagens aktivitetsnivåer. Hvis det er nødvendig, mot slutten av dagen, vil de få beskjed om nøyaktig hvor lenge de bør gå for å lukke aktivitetsringene før dagen er over. Brukere vil også motta unike utfordringer.

Via Apple

Apple Watch