13 nye porter for MacBook Pro

OWC: 13 nye porter (Foto: OWC).

13 nye porter for MacBook Pro

Apple gir deg kun fire type USB-C utganger i nye MacBook Pro. Med denne hub-en får du alle gamle tilbake, pluss noen til.

Apples nye MacBook Pro har, på pluss-siden, et helt nytt brukergrensesnitt i form av en flunkende ny OLED-list med berøringskontroll. På den andre siden er diverse inn/ut-porter slanket bort fra forrige generasjon.

All in

Apple er “all in” med Thunderbolt 3 over USB-C, en teknologi selskapet bidro til å utvikle sammen med Intel. USB-C som fortreffelig som kontakt siden den er symmetrisk, og ikke minst også liten. Og så kan den både kjøres i lenke, levere både data, lyd og bilde samtidig, i tillegg til å levere ladestrøm.

Thunderbolt 3, på sin side, kan levere uovertrufne 40 Gb/s - en båndbredde som er tilstrekkelig til å mate fire 4K-skjermer med 60 Hz-signaler samtidig. Eller to 5K-skjermer, som den LG nettopp har brakt på markedet i samarbeid med Apple. Thunderbolt 3-standarden leverer signaler via USB C-kontakten.

Nye MacBook Pro har fremdeles en 3,5mm audiojack, men på den digitale fronten er det kun fire Thunderbolt 3-inn/ut-ganger over USB C (to på den rimeligste av 13-tommerne, den uten Touch Bar). Det er fint for det lille som finnes av eksternt tilbehør som har rukket å komme opp med denne pluggen, men mange sitter på mye eldre utstyr med “utdaterte” kontakter som for eksempel USB-A. Apple dytter bransjen fremover, men sluttbruker kan fort komme i kryss-ilden.

Tretten er et lykketall?

Selvkorrigerende

Heldigvis vet markedet råd, for OWC (kjent blant annet for sine SSD-kit for Apple-maskiner) lanserer en hub som gir deg ikke mindre enn 13 nye kontakter. Dette er alt fra fem USB 3-plugger, en SD-kortleser for fotografer, utvidet analog lyd inn/ut, digital lyd over S/PDIF, FireWire 800, Gigabit Ethernet, mini DisplayPort samt to ekstra Thunderbolt 3-kontakter.

OWC har foreløpig kun forhåndsannonsert "Thunderbolt 3 Dock", med forventet levering i løpet av februar 2017. Prisen vil ligge på rett i underkant av tre tusen kroner, antas det. Og ja, den kan også brukes under Windows.

Du kan lese mer hos OWC her

Apple