AirPlay 2 flerroms-lyd integrert i iOS 11

AP2: Integrert i operativsystemet iOS 11 for mobile enheter (Foto: Apple)

AirPlay 2 flerroms-lyd integrert i iOS 11

Mange store navn er med når strømmeteknologien AirPlay 2 blir del av iOS 11 og macOS 10.13. Du kan styre enhetene med Siri. Se video.

Med den snarlig forestående oppdateringen av Apples operativsystem for både Mac og mobile enheter vil strømming av lyd til flere rom samtidig bli integrert med AirPlay 2.

Luftig lyd

AirPlay, slik vi kjenner det, kan strømme både lyd og bilde trådløst fra en Mac eller iPhone til en kvalifiserende mottaker – det være seg stereoanlegg, aktive høyttalere, en basestasjon som AirPort Express med en tradisjonell høyttaler tilkoblet, en mottaker fra en HiFi-produsent og som kobles til et forsterker-anlegg, eller en Apple TV. 

Dagens løsning tillater strømming av lyd til flere enheter samtidig fra iTunes på en Mac, men med iOS 11 for mobile enheter vil dette være en helt sentral del av operativsystemet. Faktisk vil støtten for flerroms-lyd bli en del av HomeKit-utvidelsen slik at man kan styre lyden og de enkelte enhetene både med Home-appen og med Siri. 

En sentral aktør for denne løsningen er selvfølgelig Apple selv, som lanserer en egen smart-høyttaler kalt HomePod. Denne er forberedt for flerroms-lyd rett ut av esken. 

Hva angår eksisterende enheter må disse oppgraderes via en firmware-oppdatering. Apple har ikke sagt hvorvidt dette blir aktuelt for deres egne AirPort Express-enheter, men derimot vil det bli det for nyere Apple TV.

De derre

Hva angår tredjeparts-løsninger har produsenter som Libratone allerede annonsert AirPlay 2-støtte, og flere vil kunne komme til. Navn som har annonsert støtte i hvert fall for fremtidige produkter med AirPlay 2-funksjonalitet er produsenter som Beats (selvfølgelig), Bose, Bowers & Wilkins, danske Dynaudio, Polk, Definitive Technology, Bluesound, Naim, McIntosh, og Devialet.

Sjekk ut en presentasjon av AirPlay 2-kjernefunksjonalitet i videoen nedenfor. 

Apple