Alphabet passerer Apple

ABC.XYZ: Alphabets organisasjonskart. (Illustrasjon: Alvandria/Wikimedia Commons)

Alphabet passerer Apple

Googles morselskap er nå mer verd enn Apple på børsen. 

Går man etter papirverdien, er Alphabet nå mer verd enn Apple.

ABC.XYZ

Alphabet er Googles morselskap, og omstruktureringen ble kunngjort i august i fjor for bedre å kunne ivareta det som tidligere ble oppfattet som side-prosjekter, som for eksempel Nest eller de selvkjørende bilene.

Pengemaskiner

Nylig kunngjorde Apple sine kvartalsresultater, og satte verdensrekord i fortjeneste for ikke-statlig selskap med 160 milliarder kroner i løpet av en tremåneders-periode. Punktum.

Men hva hjelper vel det når fremtidsutsiktene tilsier at veksten vil flate ut? Intet varer evig, og Apple selv kommer med konservative anslag for tiden som kommer. Er Apple ferdig?

Nei. Dette betyr først og fremst at den astronomiske veksten Apple-aksjen har opplevd er over, for i senere tid har pilene pekt nedover for børsverdien. Apple har fremdeles rekorden i markedsverdi, fra tidligere i 2015, men rekorden er per dags dato overtatt av Alphabet. 

Verdien på A-aksjene i Alphabet ligger på cirka 537 milliarder dollar, mot 524 milliarder for Apple. Gigantiske summer, begge to.

Det interessante er kanskje at Apple både omsetter og tjener betydelig mer per person enn det Google gjør. Også forholdet mellom pris og fortjeneste til  aksjene er dramatisk forskjellige, med en faktor på 33 for Google mot 10 for Apple. Mange hevder derfor at Apple-aksjen er underpriset. 

Via Ars Technica

Les om:

Apple