Apple benekter Bloombergs påstander

BBW: Server-kretskort infiltrert av fremmede makter? (Foto: Bloomberg)

Apple avviser Bloombergs påstander

Skandale eller oppspinn? Flere og flere hevder Bloomberg tar feil, inkludert amerikanske sikkerhetsmyndigheter.

Forrige uke publiserte høyst troverdige Bloomberg Businessweek en sak som virket ganske så utrolig.

Kretskort benyttet i servere av store amerikanske selskaper, deriblant sikkerhetsmyndigheter, skal ha blitt modifisert med en ørliten mikrobrikke som åpnet en sikkerhetsdør. 

Bloomberg Businessweek

Kompromittering av maskinvare er en stor frykt fordi det er vanskelig å oppdage og fordi det kan gå veldig lang tid før det skjer. Frykten er at fremmede makter kan stå bak slike modifikasjoner.

Bloomberg påsto dessuten et store selskaper som Amazon og Apple skal ha blitt berørt. Apple benekter dette på det sterkeste, og det er ganske overraskende at to så ulike sider av samme sak nå blir stående. For Bloomberg står på sitt og vil ikke trekke saken.

Men også amerikanske og britiske sikkerhetsmyndigheter har kommet med uttalelser der man kommer med støttende utsagn og ikke ser noen grunn til å tvile på det Apple og Amazon sier.

Utrolig

Apple selv sier at nesten enhver påstand fremsatt av Bloomberg kan tilbakevises, og de to selskapene har vært i kontakt om saken i rundt ett år.  En av grunnene til at Apple nå publiserer en detaljert uttalelse, er å gjøre kundene oppmerksomme på at personlige data ikke har blitt kompromittert. 

Apple sier rett ut at selskapet heller ikke har vært i kontakt med amerikanske myndigheter i saken, at det aldri har vært funnet ondsinnede brikker i deres servere og at selskapet heller ikke er pålagt taushet i saken.

Apple has never found malicious chips in our servers.

Via Bloomberg og Apple

Apple