Apple-event bekreftet for 9. september

APPLE: Hei Siri, når snakker du norsk?

Apple-event bekreftet for 9. september

Stikkord i invitasjonen: Hey Siri, give us a hint!

Da er det endelig bekreftet: Det blir Apple-lanseringsfest den niende september.

Det blir live-strømming, denne gangen også for Windows 10. Hovedattraksjonen: Ny iPhone. But there’s one more thing…?

Som oftest er det små hint i den grafiske utformingen av invitasjonen til det lukkede presseeventet, men her synes det ganske opplagt: Apples digitale assistent Siri er midtpunktet, og forventes å få en ny og sterkere posisjon i iOS 9, neste generasjon operativsystem til iPhone og iPad. Også grafikken er et hint til selve Siri-brukergrensesnittet på iPhone.

iPhone 6S

hardware-siden er det selvfølgelig en ny iPhone som er det helt opplagte. Det blir etter all formodning en iPhone 6S med samme design som dagens iPhone 6, men med raskere prosessor, 12 megapikslers kamera og mulighet for å ta opp video med oppløsning på inntil 4K. 

Av de litt mer esoteriske spekulasjonene har vi en skjermblits for bedre selfies, en trykksensitiv skjerm à la Apple Watch, og også muligens en ny champagne-farge. Og kanskje også animerte bakgrunnsbilder slik vi kjenner fra Apple Watch.

OS

Det er forventet at de nye versjonene av Apples operativsystemer for Mac og mobile enheter, henholdsvis OS X El Capitan og iOS 9, blir ferdigstilt i disse dager, og at endelig lansering blir gjort kjent under eventet. Antakelig vil nedlastingen bli klar samme dag for installering, og det forventes at oppdateringene fremdeles er gratis.

iPad

Vanligvis holder Apple egne iPad-events, og det er lenge siden det ble lansert helt nye modeller. Det har gått rykter om en 12-tommers iPad Pro, ikke minst med tanke på de nye produktivitets-funksjonene i iOS 9. Men om det blir eget event eller ikke gjenstår å se.

Apple TV

En wildcard oppi det hele er en sterkt revidert medieboks. Egentlig skulle Apple TV bli lansert allerede forrige gang Apple innkalte pressekorpset til seanse, men angivelig ble dette trukket i siste sekund. Årsakene er ukjente, men det kan være en sammenheng med avtaler Apple ønsker å få på plass med TV-stasjoner i USA for å kunne tilby internett-TV on demand

Om TV-avtalene er på plass er fremdeles uvisst, og det har blitt sagt at disse tjenestene først blir klare i løpet av 2016. Men det er på høy tid for Apple å få en ny Apple TV på markedet, for det er lenge siden forrige versjon kom, og den taper terreng mot konkurrenter. 

Smart-hjemmet

Det forventes helt ny industri-design på nye Apple TV, men også en posisjon som et nav for hele huset, inkludert HomeKit-funksjonalitet for kontroll av elektriske artikler med tilkoblet "tingenes internett"-funksjonalitet.

Les om:

Apple