Apple i høyere sfærer

OPP: Tynn luft, tett kommunikasjon. (Foto: Macworld)

Apple i høyere sfærer

Apple har kapret to topp-ingeniører med spesialkompetanse på satellitter. Jakten på nye vekstområder kan altså foregå i verdensrommet.

Apple har ansatt to satellitt-ingeniører med bakgrunn fra Google i en ny maskinvaregruppe. Er dette et resultat av en dypere involvering i forbindelse med investeringen i Boeings globale nettverk?

Avsløringen kommer fra Bloombergs Mark Gurman, som er kjent for Apple-scoop.

Jakten på nye markedsområder og vekstmuligheter kan for Apple faktisk komme til å foregå ikke her på jorden, men i tynnere luftlag. Boeing har lansert et bredbåndsnettverk med over 1.000 satellitter i lav bane for global dekning. Hva kan Apples interesse være?

Auto-nomt

Satellitter kan ha mange anvendelsesområder, eksempelvis bilde- og datafangst, eller til kommunikasjonsformål. Førstnevnte kunne selvfølgelig være av interesse for Apple dersom for eksempel det gjaldt å forbedre kartdataene. Spesielt dersom det virkelig er liv i Project Titan, og dette resulterer i enten programvare for eller faktisk en autonom bil. 

Satellittkommunikasjon for kjøretøy kan også være et anvendelsesområde, både som nettverkspunkt og også for å koordinere kjøretøy i en flåte og spesielt altså for selvkjørende fartøy.

Special Edition

Et annet bruksområde kan altså være for et kommunikasjonsnettverk i jakten på nye vekstområder for mobile enheter. Formodentlig er det fremdeles et visst vekstpotensiale i BRICS-markedet, men på sikt vil Afrika være et stort interesseområde der også Facebook tidligere har annonsert interesse etter å få flest mulige på nett. 

Og det å komme på nett i geografisk store områder med mangelfull it-infrastruktur kan være en utfordring. Hvorfor ikke ta snarveien direkte over satellitt, nå som tale også kan foregå over (komprimerte) datakanaler?

Sjekk ut et video-intervju med Gurman nedenfor. Via Bloomberg

Apple