Apple kjøper Workflow

IOS: Færre trykk, bedre arbeidsflyt (Foto: Workflow)

Apple kjøper Workflow

Bli proffere på iOS ved å automatisere gjentakende hendelser. Automasjon for iOS-plattform kan bli integrert del av plattformen i fremtiden.

Skulle du ønske du fikk bedre arbeidsflyt på iOS, spesielt mellom ulike apper? Da kan noen automasjonsrutiner være snarveien til suksess for deg.

For en stund tilbake ble det kjent at Apple hadde kjøpt automasjonsappen Workflow, og samtidig integrerte teamet i eget iOS-utviklingsmiljø. Såkalte acquihires er vanlige for Silicon Valley, der tilgangen på talent er begrenset samtidig som etterspørselen er stor.

Fri flyt

Nyheten kan ses som en interessant parallell til Apples valg om å si opp den husegne AppleScript-ekspterten Sal Soghoian, som lenge har promotert skripting for macOS for profesjonelle brukere som ikke har kode-bakgrunn.

Nå slutter ikke AppleScript å virke av den grunn, men for iOS-plattformen finnes ikke de samme mulighetene for å automatiser gjentakende rutiner innebygget. Det ble bakgrunnen for at Workflow ble til. Appen kan minne om appen IFTT, en forkortelse for If this then that, og som navnet antyder kan kjøre ulike rutiner på tvers av applikasjoner via utvidelser.

Hvis dette, så dette

På iOS er det visse begrensninger Apple har satt for de enkelte appene, ikke minst hva de kan gjøre med andre apper. Interaksjonen er begrenset til programutvidelser. Apple selv har en viss form for automasjon innebygget, som for eksempel geocaching der du kan bli minnet om gjøremål nå du ankommer et visst sted eller som at lysene slås på via HomeKit når du kommer hjem.

Gjennom integrasjon av Workflow kan vi antakelig vente oss flere muligheter innebygget i iOS-plattformen for mobile enheter i tiden fremover.

Du kan lese mer om Workflow samt se eksempler på ulike typer arbeidsflyt i Workflow her. Last ned Workflow for iOS gratis fra AppStore her. Sjekk ut en demo-video nedenfor.

Les om:

Apple