Apple Music går forbi Spotify i USA

TV: Forsvinner sone-begrensninger på innhold etterhvert? (Foto: Apple / Disney / Movies Anywhere)

Apple Music går forbi Spotify i USA

Apple Music er i støtet. Og nå skal det også bli lettere å mikse innhold på ulike plattformer når Microsoft Movies & TV kommer til iOS.

Apples musikk-strømmetjeneste Apple Music er i vinden.

AppleInsider melder at tjenesten har gått forbi rivalen Spotify i antall betalende brukere i USA.

Samtidig er det ikke lenge før Apple vil lansere sin utvidete strømmeløsning også for egenprodusert innhold. Selskapet har knyttet til seg mange kjente navn innen film- og tv-produksjon, inkludert Oprah Winfrey. 

Hvorvidt dette integreres i Apple Music, eventuelt med et høyere betalingsnivå eller som en frittstående betalingstjeneste, gjenstår å se. Muligens vil det være hensyn til fri konkurranse og monopolvirksomhet som hindrer selskapet i å gjøre innholdet fritt tilgjengelig sammen med musikk-tjenesten, men samtidig har ikke Apple noen dominerende posisjon i markedet å misbruke.

Microsoft og media

En annen gigant som søker nye nedslagsfelt, er Microsoft, som offisielt har gitt opp Windows 10 Mobile som egen plattform for mobile enheter. Derimot finnes det fremdeles en innholdstjeneste for film og tv-serier i form av Microsoft Movies & TV.

Appen er del av Windows 10, og lar deg kjøpe på film og tv-serier også i Norge. Apples iTunes har ikke nødvendigvis sammenfallende innhold, med større innhold for film og mindre for tv-serier.

Men for dem som allerede har investert i innhold fra Microsofts løsning, kan livet nå bli enklere dersom Microsoft, slik det ryktes, lanserer en tilsvarende app for iOS.

Dette i henhold til gode, men ubekreftede rykter fra Windows Central. Dermed vil dette kunne bli en plattform-agnostisk løsning ikke ulikt Movies Anywhere, Apple og Disneys løsning for innhold på tvers av plattformer.

Apple