Apple Park i Minecraft

HQ: Campus 2, offisielt kalt Apple Park, nå i kubisk form. (Ill.: Alex Westerlund)

Apple Park i Minecraft

Sjekk video av 1:1-gjenskapning av Apples nye hovedkvarter i denne Minecraft megabuild-en.

Klart - Apples romskip er buet, og Minecraft-byggeklossene er kubiske. Når stanset det noensinne kreative sjeler?

Apples begynner innflyttingen i det nye hovedkvarteret i Cupertino denne måneden. Dette skjer trinnvis etterhvert som de resterende delene av det gigantiske komplekset ferdigstilles.

XXL

Samlet, inkludert parkeringsbygg, auditorium, forsknings- og treningssenter, samt driftsbygninger er hele anlegget på over 300.000 kvadratmeter. Til sammenlikning vil det nye regjeringskvartalet i Oslo bli på rundt 100.000 kvadratmeter, mens Sørlandssenteret utenfor Kristiansand er på over 170.000 kvadrat.

Apple Park – det offisielle navnet på Campus 2 – er designet av de britiske arkitektene Foster + Partners, det samme firmaet som også har ansvaret for mange av de nye Apple-butikkene rundt om i verden.

Det spesielle med Apple Park er selvfølgelig den utstrakte bruken av buede elementer, helt fra den store torus-formede bygningen selv, til fasadeglasset som følger dette, inkludert verdens største buete glasspartier som inngår i skyvefelt som åpner kantinen mot parken i midten av bygningen. 

I firkantland der kan alt gå an

En aldri så liten utfordring for Alex Westerlund, som tok det på seg å gjenskape herligheten i 1:1 i Minecraft med kuber. Det ser litt ut som Donald i firkantland, men er likefullt et imponerende stykke arbeid som tok over 400 arbeidstimer å fullføre. Det er som om du skulle sittet med dette fulltid på jobben i over 2,5 måneder.

Modellen er veldig realistisk og tro mot byggetegningene. Ja, selv landskapet, arrondert med japanske kirsebærtrær, er gjengitt. Sjekk videoen nedenfor. 

Les om:

Apple