Apple satser på integrerte batterier

STRØMGJERRIGE: Apples kommende trådløse mus og trådløse tastatur vil få en ny og mer strømgjerrig batteriløsning enn dagens modeller. (Arkivfoto: Macworld.no)

Apple satser på integrerte batterier

Neste generasjon trådløs mus og trådløst tastatur fra Apple vil være utstyrt med integrerte batterier som lades via USB.

Gjennom USAs svar på Nasjonal kommunikasjonsmyndighet, Federal Communications Commission (FCC) er det nå lekket ut informasjon om den neste generasjonen av Apples Magic Mouse og Apples trådløse tastatur, Apple Wireless Keyboard.

Begge ser nå ut til å ha fått støtte for Bluetooth 4.2 med Bluetooth LE, altså den mer strømgjerrige Bluetooth Low Energy-spesifikasjonen, melder Apple Insider. (http://appleinsider.com/articles/15/08/15/apple-to-update-magic-mouse-wireless-keyboard-with-bluetooth-le-integrated-batteries-fcc-reveals)

Slutt på AA-batterier

For brukerne vil imidlertid den største forskjellen sammenlignet med dagens Magic Mouse og Apples trådløse tastatur være at enhetene ikke lenger vil ha utskiftbare AA-batterier. I stedet vil det være integrerte ikke-utskiftbare batterier i enhetene – batterier som lades ved at enhetene kobles til datamaskinen via USB. Dette forutsetter trolig at det følger med ladekabel i esken.

Dagens versjoner av Apple Magic Mouse og Apple Wireless Keyboard baserer seg på Bluetooth 2.1, og begge har vært på markedet i uforandret stand i flere år – tastaturet siden 2011 og musen helt siden 2009.

Vi tipper mange Mac-brukere vil være glad for å slippe å fikle med å lade opp AA-batteriene, mens noen kanskje vil irritere seg over at de må sette mus og tastatur til USB-lading midt i en travel arbeidsøkt ved datamaskinen. Går en av disse enhetene plutselig tom for strøm, kan man jo med dagens versjoner til nød sette inn ikke-oppladbare batterier og raskt komme i gang igjen med jobbingen. For brukere flest vil nok likevel fordelene oppveie ulempene.

Det er ukjent nå de nye Apple-enhetene kommer på markedet – det kan skje om noen få uker eller først til neste år, heter det.

Apple