Apple og verdikjeden

HMS: Fokus på sikkerhet (Foto: Apple)

Apple og verdikjeden

Apple har publisert den ellevte rapporten for progresjon i arbeidet for HMS blant alle underleverandører. Blant nådde mål er maksimalt 60 timers arbeidsuke.

Apple publiserer den ellevte årlige rapporten over arbeidsforholdene for underleverandører i hele verdikjeden. Det meldes om fremskritt på flere fronter.

Apple har tidligere måttet tåle kritikk for mangelfulle arbeidsforhold hos underleverandører, men tar nå ansvar for alle de over én million mennesker i hele underskogen av underleverandører.

Et eget undervisningsopplegg har trent over 2,4 millioner arbeidere i deres rettigheter, 

60 timer

Blant seirene som kan noteres er klare grenser for arbeidstid, der man klarte 98 prosent måloppnåelse for maksimalt 60 timers arbeidsuke med minst én fridag i løpet av uken.

Dette er fremdeles et høyt tall sett med norske øyne, men må ses i sammenheng med skift- og sesongarbeid på internater, som for eksempel ved fabrikkene i Kina. Det investeres videre mye i opplæring av de ansatte for et sikkert arbeidsmiljø.

Andre faktorer er reduksjon av giftige og miljøfarlige stoffer i produksjonen, både av miljøhensyn og for å redusere faren for eksponering for ansatte. Et annet mål man aktivt jobber mot, er reduksjon av restavfall samt generelt tryggere arbeidsmiljø.

Les mer om leverandøransvaret hos Apple her. Du kan lese hele rapporten hos Apple her

Apple