Apple Watch mestsolgte kropssnære

FIT: Populært treningstilbehør. 

Apple Watch mestsolgte kroppsnære

Seiler forbi Fitbit som det mestsolgte treningsuret på verdensbasis. 

Er Apple Watch en suksess? Hvem vet. Likevel: Noen mener å vite. 

Apple holder på en del hemmeligheter, og blant disse er salgstallene for Apple Watch. Den offisielle grunnen er konkurransehensyn. Dette igjen får skeptikerne til å hevde at hele produktet, og smarturet per se,  er en flopp. 

Men Apple har kommet med noen hint ved anledninger, blant annet da det ble opplyst at kun Rolex solgte klokker for mer på verdensbasis. Så det er ikke tvil om at smarturet bidrar positivt til Apples bunnlinje.

Kropssnært

Apples resultater blir dessuten overskygget av de enorme iPhone-salgstallene, så om Apple Watch hadde blitt skilt ut som eget foretak, ville det hatt en anstendig størrelse.

Apple Watch ser dessuten ut til å ha funnet sin rett i et segment med hovedfokus på helse og trening, samt som meldingssenter i kombinasjon med en iPhone. Det utvikles relativt få apper til plattformen, og da spesielt med funksjonalitet som er eksklusiv eller spesielt tilrettelagt for et smartur. 

Det skal også sies at Garmin har suksess med sine mer optimaliserte treningsur, som også har en form for app-plattform med Garmin IQ.

Strategy Analytics har analysert det globale markedet for fitnessur, og konkluderer med at Apple Watch solgte mer enn Fitbit i det forrige kvartalet. 

For det første kvartalet i 2017 estimeres det 3,5 millioner solgte Apple Watch, mot Fitbit med 2,9 millioner solgte enheter. Fitbit må også se seg slått av smartur fra Xiaomi med 3,4 millioner solgte.

Markedsleder

I den såkalte kroppsnære kategorien for elektroniske enheter (wearables) estimeres det at Apple har en global markedsandel på 16 prosent.

Via 9to5Mac

Apple