ApplePay til nye EU-territorier

$$$: Det er mulig å bestille et fysiske debet-kort om du skulle ønske (Foto: Monese)

ApplePay til nye EU-territorier

Notis: Ved hjelp av finansinstitusjonen Monese kommer ApplePay til tretten nye europeiske land. Også nordmenn kan åpne konto, men det er en hake...

Det estisk-britiske selskapet Monese gjør ApplePay tilgjengelig for sine kunder.

Men siden betalingstjenesten allerede har lokale partnere vil dette aspektet (antakelig) ikke være mulig her til lands.

ApplePay i EU

Selskapet annonserte på Twitter at deres kunder med konto kan benytte seg av ApplePay i 13 nye territorier i EU der Apple selv ikke har etablerte partnerforhold til andre banker.

Disse landene er Bulgaria, Kroatia, Kypros, Estland, Hellas, Latvia, Liechtenstein, Litauen, Malta, Portugal, Romania, Slovakia og Slovenia.  

Monese fungerer slik at man oppretter en konto enten i den britiske sonen med pund som valutaenhet, eller for EU-sonen med Euro. Også nordmenn kan opprette en konto for EØS-sonen med Euro selv om man bor i Norge og Monese ikke har lokal tilstedeværelse slik som en filial.

Midler overføres via SWIFT-betalinger fra din eksisterende bank, og kan. disponeres via et virtuelt debet-kort av typen MasterCard. Du kan også bestille opp et fysisk kort. Eller altså bruke det som ApplePay-kort. 

Eksakt lanseringstidspunkt er ikke endelig avklart, men Norge står altså ikke på listen som ble tvitret for land der en Monese-konto kan brukes som backing mot ApplePay. Det kan selvfølgelig endre seg, ettersom det er et relativt beskjedent kundegrunnlag i Norge all den tid Vipps-bankene holder seg unna. 

Du kan lese mer om Monese her. Du finner appen deres på AppStore her.

Apple