AppleWatch-ladekabel med USB-C

USBC: Liten, flat og retningsløs. (Foto: Apple)

Apple Watch-ladekabel med USB-C

Apple fortsetter overgangen til den nye standarden – og det forventes også at de nye iPad-modellene som lanseres ved månedsskiftet vil være en del av dette.

Apple lanserte for kort tid siden en ny generasjon Apple Watch, kalt Series 4.

Nå finnes også den magnetiske ladekabelen å kjøpe frittstående med USB Type C.

Trådløs lading

Apple Watch, som de nye iPhone-modellene, kan lades trådløst med Qi-lading. For iPhone er dette valgfritt, men for smarturet er det ikke noen alternativer. Og takket være magnetene i bakkant som sikrer rett posisjon for ladin, er man prisgitt Apples medfølgende lader.

Ladekabelen som medfølger en Apple Watch er hittil basert på tradisjonell USB Type A, og hele saken er utformet i helhvit overflate. Men nå er Apple altså klare med en ladekabel som kan kjøpes adskilt, som fås i tre ulike lengder, og som til alt overmål bruker rusfritt stål i basen til ladekontakten. 

USB C

Og som dessuten er basert på USB-C. Apple var selv med på å utvikle denne standarden, og implementerer den i økende grad. De nyeste MacBook- og MacBook Pro-modellene har kun USB-C inn- og utganger, for en av de store fordelene er at kontakten åpner for både strøm (lading begge veier), data- samt audiovideo-transport.

Det betyr at man med den nye ladekabelen kan fylle opp batteriet på Apple Watch direkte fra en nyere MacBook Pro uten bruk av USB-dongle. Og med alternativene 0,3 m, 1,0 m og 2,0 m lengde står man også friere med tanke på plassering.

De magnetiske ladekablene kan bestilles fra Apple direkte til 329 kroner og 429 kroner, respektive (sistnevnte er for 2,0 m lengde). Du finner dette hos Apple her, her og her.

Apple