Clips for iOS oppdatert for iPhone X

3D: 3D-scan av ansiktet i sanntid. (Foto: Apple)

Clips for iOS oppdatert for iPhone X

3D-dybdekartet lar deg posisjonere deg i en Star Wars-bakgrunn for en selfie-video. Og mange andre morsomme filtre og effekter, selvfølgelig.

Apples iOS-app for foto- og video-filtre, Clips, er oppdatert for iPhone X.

Apple overrasket mange da de lansert appen Clips for iOS som en slags konkurrent til Instagram og andre foto- og videotjenester som tilbyr morsomme filtre og andre grafiske effekter for å stashe opp selfies og liknende.

Når er appen oppdatert, og den introduserer blant annet en ny funksjon spesielt tilpasset iPhone X. Takket være det innebygde, infrarøde TrueDepth-dybdekameraet lar appen deg ta videoer av deg selv mot syntetiske bakgrunner. 

Kjenner du til hvordan nøkling, eller såkalt green screen (ofte blå), virker – ja, så er det samme virkning, bortsett fra at du ikke trenger en monokrom bakgrunn. Portrett-modusen i iPhone-kameraet gjør en liknende jobb ved at bakgrunnen gjøres uskarp, eller med syntetisk lyssetting får ulike studio-effekter.

360 graders studio

Med Clips 2 kan du filme deg selv om bord i Millennium Falcon fra Star Wars: The Last Jedi, samt en rekke andre motiver med ulike grafiske effekter. Hvert motiv er en 360-graders opplevelse, så uansett hvordan du beveger iPhone X, er du omgitt av motivet på alle kanter. 

Eksperimenter litt med å holde telefonen i ulik avstand. Det hadde vært spennende om man selv kunne ta 360-graders fotografier med telefonen, og deretter kunne gjenbruke disse i Clips eller en 3D-scene.

Du kan lese mer om Clips hos Apple her. Du finner Clips 2.0 gratis på AppStore her. Sjekk ut en video-demonstrasjon nedenfor.

Les om:

Apple