De 20 mektigste hos Apple - Del 20

LIKESTILLING: Denise Young Smith har som oppgave å sørge for at Apple ikke forblir så hvitt og mannsdominert som selskapet er i dag. (Foto: Apple)

De 20 mektigste hos Apple - Del 20: Likestillingssjefen Denise Young Smith

Apple er mannsdominert med et stort flertall av hvite ansatte. Dette vil selskapet gjøre noe med.

I denne artikkelserien – dette er 20. og siste artikkel – presenterer vi de 20 mektigste personene i Apples ledelse.

Den store utfordringen for Denise Smith er å bringe mangfold inn i Apples arbeidsstyrke, som i mars i år talte 98.000 ansatte. Det store flertallet er hvite menn.

I motsetning til flere av sine konkurrenter har Apple gått ut med en erklært målsetting om å forbedre likestillingen blant sine ansatte, ikke minst i ledersjiktet.

Denise Smith ble utnevnt til global personalsjef – Vice President of Worldwide Human Resources – i 2014, med en stillingsbeskrivelse der økt likestilling var anført som hovedoppgave.

Før hun fikk det verdensomspennende personalsjef-ansvaret hos Apple, hadde Denise Smith 18 års fartstid i selskapet, i forskjellige HR-stillinger.

Tidligere i sin karriere arbeidet hun som HR- og administrasjonsrådgiver for nystartede bedrifter. Hun har utdanning i kommunikasjon og administrasjon fra Grambling State University i Lousiana.

Artikkelforfatteren, Roberta Alidori, er skribent hos britiske Macworld. Artikkelen er oversatt og bearbeidet med en del tilføyelser av Toralv Østvang.