FBI hacker flere iPhone-er

FBI hacker flere iPhone-er

Mindre enn en uke før løsningen ble brukt på andre mobiler.

Det tok ikke mange dagene fra FBI klarte å hente ut data fra mobiltelefonen til San Bernardino-skyterne til flere saker i rettsvesenet i USA tar løsningen i bruk, skriver våre kolleger i Networkworld.com. Ifølge en artikkel som opprinnelig kom fra Associated Press, har FBI brukt den nye løsningen til å ta seg inn i en iPhone og iPad tilhørende de siktede i en drapssak i Arkansas.

Flere spørsmål

Det store spørsmålet nå er hvilken iPhone-modell dette dreier seg om. I San Bernardino-saken var det en iPhone 5C som kjørte iOS 9, og dette er en sikkerhetsmessig langt svakere løsning enn det nyere modeller har.

Med iPhone 5S lanserte Apple Secure Enclave, og dette er en langt sterkere sikkerhetsløsning enn det forgjengeren hadde. Dersom FBI klarer å ta seg gjennom dette, betyr det at hacket FBI har sikret seg er mye kraftigere enn først antatt.  

Videre er det interessant at så lenge FBI prøvde å få Apple til å lage programvare for å ta seg inn i enheten, bedyret organisasjonen at det var for å bruke koden på denne ene mobilen fra San Bernardino. Nå viser det seg at det tok mindre enn en uke før hacket var i bruk på en annen mobiltelefon.

Dette var ett av de sentrale argumentene til Apple: At så lenge det eksisterte en løsning, så ville den tas i bruk langt bredere enn FBI opprinnelig sa, og at det deretter bare ville være et tidsspørsmål før programvaren falt i urette hender.

Det er også et interessant moment i saken om Apple får vite hvordan FBI har gjort dette. Om det skjer, vil Apple antakeligvis fjerne muligheten i nye versjoner av programvaren, og da er vi tilbake til start i striden mellom Apple og FBI.

Les om:

Apple