Gagathvit iPhone 7s i 2017?

7S: Gagat-hvit? (Foto: Colorware)

Gagathvit iPhone 7s i 2017?

RYKTE: Kan det bli en helhvit modell i 2017, i tillegg til en dobbeltobjektiv-utgave av iPhone 7s i vanlig størrelse? Og har vi for store foreventnininger til Apple og iPhone? 

Siste på ryktebørsen helt på tampen av året er potensialet for hele tre ulike iPhone-modeller i 2017, hvorav én som blank hel-hvit. Dette i tillegg til to «ordinære» modeller der også en vanlig iPhone 7s får to kameraobjektiver.

Dette i sterk kontrast til de mange forventninger til en jubileumsmodell, som markerer ti år siden den originale iPhone, kalt iPhone 8 - helt i glass og med buet skjerm. 

iPhone 7s eller 8?

Dersom vi kun ser mindre justeringer av dagens design og eventuelt nye farger, blir det fjerde året at grunntanken bak designet av Apples smart-telefon forblir uendret. Og det muligens til manges skuffelse.

Men kanskje man kan se det på en annen måte, og si at designet er en klassiker som fortjener å stå i hevd, og at det er riktig av Apple å fokusere på å forbedre ytelse, stabilitet, batterilevetid og funksjonalitet innenfor gitt parametre? Trenger vi virkelig et nytt design bare for å bekrefte at vi har siste modell? Bildesign endrer seg enda sjeldnere, om man ser på de kjente produktseriene.

Rykte-bildene

iPhone 7s med to linser på høykant?

Ryktesmed Sonny Dickson, med gode forbindelser til produksjonskjeden i Asia, har lekket en video som tilsynelatende viser en helblank, hvit iPhone 7. For anledningen er denne kalt "Jet White", som et mal-apropos til Jet Black.

På norsk kalles fargen gagatsort, et ord som nok er mindre i bruk i dagligtalen her til lands. Gagat-hvit er det heller ikke noe som heter.

Og dessuten: Det lages slike cases en masse, så det han viser frem på videoen kan like gjerne være noe han har bestilt på Amazon. Legg merke til at Apple-logo mangler. Og den delen som ser mer troverdig ut kan godt være en custom-lakkert del, utformet for eksempel av Colorware (se tittelbilde).

Fra Japan (Mac Otakara) kommer ytterligere et bilde, denne gangen en iPhone-bakdel med dobbeltobjektiv, men da satt på høykant. Størrelsen skal visstnok stemme med standard-størrelsen på en iPhone - altså ikke den store iPhone Plus som har to objektiver plassert horisontalt ved siden av hverandre.

Sjekk ut videoen til Sonny Dickson nedenfor.

Les om:

Apple