Her er nye Apple Watch Series 3

LTE: Hallo, hallo, hvordan står det til? (Foto: Apple)

4G med Apple Watch Series 3

Innenbygget LTE/4G-mobilnett med samme batterilevetid – men talefunksjonen kommer ikke til Norge på en stund.

Til tonene av The Beatles åpnet Apple dørene til Steve Jobs auditorium for å lansere nye iPhone.

Og Jobs' arvtaker Tim Cook startet som vanlig det hele, og ved denne spesielle anledningen med noen velvalgte ord om den avdøde legenden. Selvsagt kom man ikke utenom noen ord om nye Apple Park, Jobs' siste prosjekt og det nye hovedkvarteret til Apple.

Retail-sjefen Angela Ahrends brukte også mye tid på å presentere Apples planer for nye butikker rundt omkring i verden. Apple ser på handelsflaten sin som det potensielt viktigste produktet, og historisk er det også de mest lukrative kvadratmetrene globalt.

Tredje serie

Første produktlansering under eventet ble nye Apple Watch Series 3. Apple kunne vise til 50 prosent vekst da forrige modell ble presentert, og Apple Watch er nå verdens mest solgte ur verden over, foran Rolex, ifølge Apple.

Jeff Williams, operativ leder av Apple-selskapet, presenterte først en rekke programvarenyheter som er tilgjengelig i watchOS 4, operativsystemet til Apple Watch.

Mange nye funksjoner knyttet til måling av puls og hjertefrekvens ble presentert, inkludert planen for en medisinsk hjertestudie som blir tilgjengelig i første omgang i USA. Primært gjelder dette en studie av hjerterytmen, for å kunne avsløre arterieflimmer og liknende.

Den nyeste modellen i serien som ble presentert, kalles simpelthen Series 3, og som ryktene tilsa er det opsjon med innebygget LTE/4G-mobilnett. Dette er ikke bare for datatrafikk, men også for samtaler, og mobilnummeret vil speile det til din iPhone.

Takket være dette kan man nå strømme alle 40 millioner sanger fra Apple Music-biblioteket, noe som vil være langt å foretrekke fremfor den noe kummerlige minnebegrensningen som er idag.

En nye tokjerneprosessor finnes på innsiden for å håndtere dataprosesseringen, som også nå muliggjør at Siri kan snakke tilbake til deg. En ny W2-brikke for Bluetooth og WiFi, inkludert barometrisk høydemåler, er også inkludert.

eSIM

For å spare plass på innsiden benyttes det et elektronisk SIM-kort. Men på tross av all ny innmat er Series 3-klokken ikke større enn dagens modell. Og Apple lover fremdeles batterilevetid for hele dagen, inntil 18 timer med blandet bruk - inkludert telefonsamtale.

Også nye farger og et helt ny type sportsarmbånd ble presentert, inkludert nye Hermes-armbånd og et helt nytt grått keramisk urhus for premium-modellen.

Apple Watch Series 3 blir å kjøpe med og uten mobilnett, men dessverre blir ikke LTE/4G-modellen tilgjengelig i Norge i første omgang. Modellen uten LTE kan kjøpes fra 22. september. Ønsker man modellen med LTE/4G-mobilnettoppkobling, må man trolig belage seg på å vente til neste år før den kan leveres her til lands.

Utseendemessig skiller 4G-modellen - den som Apple kaller Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) - med en rød Digital Crown-knapp, altså betjeningshjulet på siden av klokken. Urskiven viser dessuten tilkoblingsstatus via mobilnettverket.

Norsk startpris på Apple Watch Series 3 er 3.590 kroner for urkasse på 38 mm. Versjonen med 42 mm urkasse starter på 3.890 kroner. Series 1 koster fra 2.690 kroner, som er ny startpris.

Via Apple

Les om:

Apple